Економија

“Папирпак” одлази у стечај – 145 радника остаје без посла

Радници чачанске фабрике “Папирпак” добили су извештај од Привредног суда да је у том предузећу покренут стечајни поступак, потврдио је данас Тањугу председник Самосталног синдиката, Душан Поповић. 

Он каже да се у извештају наводи да ће запосленима од понедељка бити уручивани откази, као и да своја потраживања од фабрике пријаве у року од 120 дана.

Председник Градског већа савеза самосталних синдиката, Слободан Јелић, каже да је стечај у предузећу “Папирпак” покренут јуче.

“Власик фабрике, Милован Јовановић, обавестио ме је да је отпочео тај поступак, али ми није рекао ко је стечајни управник. Радницима, има их укупно 145, биће уручени откази, потом ће их послати на биро (Национална служба за запошљавање), а они би требало да своја потраживања од предузећа пријаве у року од 120 дана “, рекао је Јелић Тањугу.

Радници предузећа “Папирпак”, њих око 90, штрајковали су од 2. јуна због неисплаћених зарада из текуће и 2012. године, због неповезаног радног стажа и непоштовања уговора о раду.

Фабрика папира “Папирпак” доо настала је из занатске радионице, коју је 1984. године основао Милован Јовановић.

 

Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!