Србија

РАЗРЕДНА МИНИСТРА ОДБРАНЕ: Бата Гашић је код мене завршио два разреда, а за после не знам!

БЕОГРАД – Мистерија школовања министра одбране Братислава Гашића бар је делимично решена. Гашић је, недвосмислено смо утврдили, заиста похађао гимназију, али није сигурно да је ту и матурирао!

Засад је сигурно да је министар војни завршио прва два разреда гимазије, што је потврдила у разговору за Курир Љиљана Гајић, професорка социјологије и његов некадашњи разредни старешина.

– Код мене је завршио прве две године. Није био неки екстра ђак, био је просечан. А наредне две године, колико је мени познато, ишао је у грађевинску, која се налазила у истој згради. Е сада, да ли је и шта је од тога завршио, не знам. Али да вам кажем, поносна сам на њега јер је успео у животу. Само нека тако настави, па се надам да ће на крају и да докторира – прича нам професорка. Додаје и да „не критикује новинаре, јер имају право да истражују“.

Има муљања

– Ево, мени се скоро десило да је један ученик уписао приватни факултет, а није имао завршену средњу школу. Знам то јер сам му била разредна – каже Гајићева.

С обзиром на то да је средње образовање министра Гашића и даље мистерија, пробали смо да добијемо објашњење на Економском факултету у Нишу, на којем је дипломирао 2003, а прошле године пријавио и завршни мастер рад, пошто би та високошколска установа морала да има средњошколску диплому министра одбране.

Међутим, одговоре до закључења овог броја нисмо добили.

Нема га на списку

Подсетимо, на списку свих матураната још од претпрошлог века истакнути су сви познати гиманзијалци, међу којима су бивши министар културе Небојша Брадић, глумац Војин Ћетковић, покојни славни глумац Миодраг Петровић Чкаља, али нигде нема имена Братислава Гашића.

Лажно представљање?
ЛЕПШЕ ЗВУЧИ „ГИМНАЗИЈАЛАЦ“

Министар Гашић је, подсетимо, рекао за Курир да је матурирао 1985/86. године.

– Завршио сам усмерено образовање „Боса Цветић“ у Крушевцу (у то време данашња гимназија се звала Школски центар „Боса Цветић“), смер високоградња. То је било 1985/86. године – рекао је тада Гашић.Занимљиво је, ипак, што министар није тако навео у званичној биографији, већ је написао да је завршио гимназију.

Ко у руднику
ДИРЕКТОРКА ГИМНАЗИЈЕ ЈОШ ТРАЖИ ДИПЛОМУ

Директорка крушевачке гимназије Биљана Дачић, иако је обећала да ће „копати по папирима“ и пробати да пронађе диплому или матичну књигу у којој је заведено да ли је Гашић у тој школи матурирао, то није учинила до закључења овог броја. Подсетимо, она није могла да каже да ли је министар одбране завршио ту школу, јер је на њеном челу „тек две године“.

 

Аутор: Јелена Велиновић,Сандра Малишић, Курир

Фото: Фонет

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

�оментара

  1. Uvek je bio sam svoj gazda i s napretkom,uposljavao i druge.Dokle vise?Ima diplomu Ekonomskog fakulteta u Nisu,tvrdim glavom jer znam pouzdano da je bio na tom fakultetu koji je i zavrsio.Na tom fakultetu se mogu ,,na vezu,,poloziti par ispita i to je to.I to svi znaju koji su ga zavrsili.I sta je bitno da li je zavrsio gimnaziju 2 godine i nastavio gradjevinsku ?Koliko ste ranije pisali,a preuzeli od Juznih vesti,na fakultetu novinaru je prezentovana diploma srednje skole i pootvrda o diplomiranju.Ali predanost poslu u svom Ministarstvu mu ne mozete osporiti.

    1. Вероватно је ишао у школи не са Чкаљом, већ са Живадином Т. Јарић па је и његова баба потегла па се удавила. Он би се и више школовао али није имало ко да га води у школи. Није његова кривица, за трећи разред фале му 20 дана., мајке ми 🙂

  2. pa takvi su na vlasti, dok posteni gradjani zavrsavaju fakultete i nemaju posao, nasi ministri se zezaju sa narodom. Sta cete sada sa ovih koji su zavrsili visoke skole, dajte im posao a ne da came kuci.

  3. pa takvi su na vlasti, dok posteni gradjani zavrsavaju fakultete i nemaju posao, nasi ministri se zezaju sa narodom. Sta cete sada sa ovih koji su zavrsili visoke skole, dajte im posao a ne da came kuci.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!