The Telegraph: Европска унија и њена демократија су – гигантски фалсификат

0
(0)

„Какве год мутне изјаве да се буду појављивале после бројних самита ЕУ о безбедности и размени обавештајних података, сви морају да буду свесни да је Париз био – крај“

ЕВРОПСКА унија је „гигантски фалсификат“ и европски лидер треба да прихвате су истину – објавио је The Telegraph.

Исти лист у истом тексту поставља питање „шта је остало од европске идеје“ и наглашава:

„Какве год мутне изјаве да се буду појављивале после бројних самита ЕУ о безбедности и размени обавештајних података, сви морају да буду свесни да је Париз био – крај“.

The Telegraph процењује да су реакције ЕУ на избегличку кризу „катастрофално неискоординиране“ и да су зато дискредитовале и саму идеју Европске уније као асоцијацију у којој све државе имају једнако право гласа. Зато су – тврди лист – све велике речи о солидарности и сарадњи напросто ишчезле пред лицем глобалне хуманитанре кризе.

Резултат је: сам „европски пројекат“ изгледа после Париза још бесмисленије јер се показало да један од основних принципа на којима почива ЕУ – принцип отворених граница – не може да функционише.

The Telegraph закључује: „Због чега ЕУ није била у стању да разради план заштите својих спољних граница од најезде миграната који би реално функцонисао? Могући одговор је: баш зато што је то изискивало координацију, солидарност и узајамну подршку – све оно што би ЕУ требало да оличава, али их нема јер су испарили под присиском околности. Зато се намеће закључак: институти ЕУ не одговарају њеним циљевима, а њена демократија је – фалсификат“.

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Мирослав Лајчак: Први пут се говорило о правно обавезујућем споразуму

5 (5) По први пут смо разговарали о правно обавезујућем свеобухватном споразуму, рекао специјални изасланик …

Лоша вест за ЕУ: Kо ће преживети суноврат економије

5 (1) Стање у еврозони је тешко и још дуго се, чак и њене велике …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *