Србија

Горња Горевница: Тужба због пожара

Житељи Миоковаца и Горње Горевнице тужиће заједно са Драганом Кузмановићем, власником фирме “Домис”, особе “за које сматрају да су одговорне” што пламен није угашен на самом почетку

ЖИТЕЉИ Миоковаца и Горње Горевнице, где је у пожарима 25. и 26. августа изгорело око 1.000 хектара шуме, као и три куће и неколико помоћних објеката, тужиће заједно са Драганом Кузмановићем, власником фирме “Домис” у Миоковцима, особе “за које сматрају да су одговорне” што пламен није угашен на самом почетку када је то, како они оцењују – било могуће.

Кузмановић је упутио отворено писмо градоначелнику Чачка Војиславу Илићу у којем га између осталог пита и “зашто он, начелник Полицијске управе, начелник МО, као ни надлежни у Београду, нису раније били обавештени о пожару, него све до тренутка док их он није позвао, у суботу 25. августа, у 8.15 часова, када је ватра већ прогутала око 200 хектара борове шуме”?

– Зашто се начелник Сектора за ванредне ситуације Моравичког округа Драгиша Броћић налазио у Драгачеву и тврдио да је пожар под контролом и да ја у то не треба да се мешам, јер он има свог руководиоца на терену?

Зашто сам у ноћи између петка и суботе, 24-25. августа у 1.11 сати, око пет часова након избијања пожара, нашао ватрогасце који седе и пију пиво док шума гори?

БРОЋИЋ: КОНТРАТУЖБА НАЧЕЛНИК Сектора за ванредне ситуације Моравичког округа Драгиша Броћић није желео да коментарише оптужбе Кузмановића, наводећи да ће се о свему изјаснити посебна комисија МУП-а, која истражује цео случај. Ипак, он је рекао да ће због његових навода да ватрогасци пију пиво, док гори пожар, ватрогасна јединица и он лично поднети тужбу против власника “Домиса”.

Зашто вама, градоначелниче, Технички ремонтни завод у Чачку којем сте се обратили за помоћ одговара питањем како смете да их зовете када знате да не раде суботом – наводи се у писму Кузмановића.

Овај чачански привредник сумња и да је ракета, која је тестирана на испитном полигону војне компаније “Слобода” у Миоковцима заправо изазвала пожар, јер, како додаје, “није први пут да ракете лете изнад Прањана и Миоковаца и при паду пале шуме”…

Он се пита и зашто ниједан инспектор заштите од пожара није био на терену да организује и усмери мештане, односно да стручно координира људима и механизацијом, коју су мештани нудили, а нису имали коме да се обрате.

Са друге стране, Кузмановић је похвалио “све часне, пожртвоване и ангажоване људе који су ризиковали своје животе гасећи пожаре”.

 

Новости

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!