Економија

Левач све више личи на народну кухињу!

Финансијски сектор се у највећој мери свео на социјалну димензију, а мало на развојну, што ће дугорочно имати негативне последице по економску политику Левча.

Садашња власт нема смелији приступ у ангажовању средстава која би значила нове инвестиције и нова радна места. Све се своди на „затварање рупа“, а Рековац све више личи на народну кухињу.

Млађу популацију у Левчу данас издржавају бабе и деде пензионери. У рековачкој оштини, где популација нагло стари, више од пола Левча се издржава од пензија, а пензија је категорија издржаваног лица.
У Левчу где свако онај ко није богат је сиромашан, у Левчу где имате 95% људи који дрхте кад отворе сандуче да виде рачун за струју и телефон, тешкој економској ситуацији се назире крај.

На основу домаће памети у последњих десет година у Левчу није направљен ниједан значајан пројекат, јер досадашњи властодршци немају знања за пробој у нове технологије и зато што школство није у функцији привреде, као што је то у развијеним земљама.

Међутим, млади Левча могу бити једина покретачка снага и мотор који ће извући овај крај из летаргије. Имајући у виду катастрофалну економску ситуацију и да је све већи број незапослених, да је левачка привреда поприлично стагнантна и назадна, ни млади немају велику перспективу.

Млади су ти који би требало да промене и направе целу причу ка бољем сутра. Имајући у виду и њихову образованост, ниво и енергију, млади морају да буду креатори и иницијална каписла за све оно што би требало да се деси када је у питању економска перспектива, раст и развој укупне привреде Левча. Позитивне привредне промене ће повећати запосленост и постојаће већа шанса за младе који ће бити покретачи свега доброг у рековачкој општини.

Једини излаз из ситуације у којој се налазимо је привлачење страних инвестиција. Данас се сви труде да привуку што више инвестиција да би подстакли домаћу економију, јер је то једини начин да се отворе нова радна места.
Општина Рековац мора развојно да се понаша, инвестиције и улагања су основ да би имали нешто што се зове одложена потрошња. Треба имати довољно сензибилитета за нова економска кретања.

ПИШЕ: ДЕЈАН МИХАЈЛОВИЋ, мастер економских наука

Недељник.рс

фото: lepote-sveta-oko-nas.blogspot.com

 

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!