Насловна / Србија / Економија / А што пензионери не би водили унуке на фудбалску утакмицу у Рим?

А што пензионери не би водили унуке на фудбалску утакмицу у Рим?

Београд-Председник Србије Александар Вучић обишао је данас радове на изградњи и опремању новог објекта Института за онкологију и радиологију – Онкологија 2 након чега се обратио јавности.

Вучић је на почетку истакао да ће свима у јавном сектору поново бити повећане плате.

„Потребно нам је да сваке године значајније увећавамо примања да би ти људи били мотивисани да остану у нашој земљи и раде за њу. Када неко каже: „ММФ тражи укидање закона о привременом смањењу пензија“, мора да разуме да пензије за 60 одсто људи никада и нису биле смањене. Сви до 60.000 динара пензије имаће веће пензије него 2014. године, а ММФ тражи да идемо у рикверц, да сиромашни и пензионери са просечним пензијама немају никакво повећање. А ми управо њих желимо да заштитимо, да им озбиљно повећамо животни стандард. Тиме се нико не бави у нашем друштву на озбиљан начин. Да ли мој отац може да живи са 70.000 динара пензије? Ма шта он мени рекао, ја мислим да може, па нека се љути колико хоће. Са ММФ смо се препирали, јер смо хтели да заштитимо сиротињу, нижу средњу класу и средњу класу. Следи значајно повећање, али не знам да ли ћемо имати снаге да одмах вратимо све онима којима су смањене пензије, а да у исто време заштитимо сиромашне. Неко би хтео да сиромашним пензионерима отмемо 2 плате, а ми на то нећемо пристати, хоћемо да живе боље, да својим унуцима купе чоколаде и осете бољу будућност“, објаснио је он.

Вучић је, одговарајући на питања новинара, у једном тренутку затражио и мало воде, па у наставку подвукао да очекује отварање нових фабрика и да нам је потребан мир, стабилност и одржив развој.

„Колико год нам тешко падало, Путин ми је објаснио сад кад сам био у Моксви да људи не разумеју шта се све мења у свету и шта се до сада убрзано променило. На пример, ми и Хрвати. Толико смо мали и једни и други, полако нестајемо и само здружени моћи ћемо да опстанемо, ма колико једнима или другима то тешко падало, немамо другог избора. Замислите како је мом оцу кад му то кажем…“, навео је председник поводом скупа у Блајбургу.

Вучић је додао и да не постоји опасност да Србија поново буде под санкцијама, као и да никада није видео наводни „Вашингтонски документ“.

„Све земље квинте су признале независност Косова. Ми Срби се правимо као да ништа не знамо, сад се боримо да се извучемо из амбиса, да нешто учинимо за народ. Нисам у паници, више се плашим пузећих проблема које ћемо осетити тек за 20 или 30 година. Јача је Србија данас, можете да замислите каква би била 2008. године да нисмо имали кохабитацију, него јединствену Владу и председника, да се нисмо тукли за подршку Американаца и да останемо на власти“, навео је он.

Осврнуо се и на изјаве бившег градоначелника Београда Драгана Ђиласа, истакавши да он не може да говори о фашизму, јер је „Роме трпао у контејнере“.

„Каже да није тајкун? Ја не трошим време на глупости, бавим се озбиљним стварима којима они никада нису, немају шта озбиљно да понуде сем увреда. Он лично је пријавио 2007. године женину кућу на Дедињу, аутомобил „саб“ 2003. годиште и 60.000 евра уштеђевине. 2016. године само у некретнинама је пријавио 2 милиона и 22 хиљаде евра плус 4 и по милиона евра за једну зграду, а ни то није толико, већ пута два. Кад стекнете 50 милиона евра док сте били на власти, а ништа нисте производили, толико о бизнису. Тако богати људи који су се силно обогатили на народној грбачи требало би и те како да разумеју народну муку, а не да вређају њихов здрав разум. Немојте да подсећам новинаре да овако како са мном разговарате и можете све да ме питате, тако ниједанпут нисте смели са Драганом Ђиласом док је био на власти, ниједна реч није смела да буде објављена против њега. А за мене причају и да сам педер, и лопов, и овакав и онакав“, закључио је он.

Курир/Танјуг

Актуелно

Кркобабић: Срби, мање кукајте, више радите!

Министар Kркобабић изјавио је да нема намеру да оправдава грешке Владе Србије али да многе …

ВЕЛЕИЗДАЈНИЧЕ, крао си масовно сваке изборе и ЛЕГИТИМИТЕТ власти НИКАДА ниси имао!

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас у Новом Саду поводом захтева за његову смену …

2 Коментара

  1. У Рим?
    Немој, хвала ти за Рим.
    Да се не лажемо, довољно би било да га одведем у зоолошки врт у Београду.

  2. “ ΛV PENZIONERSKI SCENARIO”

    Penzioneri u Srbiji unuke ne da ne mogu da vode unuke u Rim, oni nemogu da ih odvedu ni u poslastičaru. To može da sebi priušti ΛV i njemu slični, tu je budžet države, tu su otete penzije. On može on hoće. Umesto ukidanja nakaradnog privremenog zakona o otimanju penzija, sada pokušava da se ustali, a da se uvede novo otimanje penzija“ bogatim“ penzionerima, umesto da se ukune otimačina i posluša MMF, koji slušan do slovce do sada. Poraslo dete i više mu ne treba ljuljanje, osamostalilo se. Da bi premijer(ka) objasnio(la) MMF po pitanju penzija, prvo treba njoj da je jasno šta hoće, drugo, da li joj objasnio mentor ΛV. Njoj nije jasno, ako se ukine njihov nakaradni i populistički zakon o otimanju penzija, da će oni koji imaju penziju ispod 25.000 rsd, njima se ništa ne menja. Čarobno povećanje penzija od 7,53% za period od četiri godina, ostaje, ako drugačije vlasti ne izmisle. Ešalon penzionera, kojima se otima penzija, vratili bi se na nivou 2014. godina sa pomenutim povećanjem, a realno mnogo niža od stadašnje. Penzije nisu usklađivane, a troškovi života su porasli 20-30%. Ovo premijer(ka) prenebregava ili ne zna. Funkcioneri koji se sekiraju za penzionere, u suštini su veliki poltroni i roboti nenadmašnog ΛV. Po zadnjim ponašanjima ΛV se transformiše u majku većeg dela penzionera, koje naziva „siromašnim“, a ponaša se kao očuh (možda i mačeha) prema „bogatim“ penzionerima kojima bezdušno otima penzije, jer je veoma lako uveo otimačinu penzija, a teško je ukida. On socijalu kod „siromašnih“ penzionera, koju je u dobrom delu izazvala država svojim činjenjem i nečinenjem, prebacuje na grbaći „bogatih“ penzionera. Zaboravlja se da je penzija stečeno imovinsko pravo po Ustavu Srbije, ukoliko još uvek je na snazi, a nije promenjen? Takođe, kod nas sada je „trend“ kupovina diplome i prodaja znanje na velikom. Kakva diploma takvo i znanje i njegova primena.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons