Ти да причаш о деци а за 9 година владавине довео си Србију на границу БИОЛОШКОГ ОПСТАНКА!?

Ти да причаш о деци а за 9 година владавине довео си Србију на границу БИОЛОШКОГ ОПСТАНКА!?

ПИТАЊЕ демографије је питање опстанка Србије и других земаља. Због тога ће наша земља да јача мере за подстицање рађања, поручио је данас из Будимпеште  председник Србије Александар Вучић.

Актуелну ситуацију илустровао је примером са друштвених мрежа, где би, како каже, више „лајкова” добила слика лепог пса, него детета.

Он је, на Четвртом демографском самиту у Будимпешти, упозорио да ће питање демографије ускоро постати најважније политичко питање у региону.

Председник Србије је поручио да је по овом питању Србија, на основу примера Мађарске, увела велики број мера, а од прошлог учешћа на Самиту у Будимпешти, и да се већ виде неки резултати.

Како је рекао, нада се већим резултатима, али то није нешто што се види из дана у дан.

Према његовим речима, у случају Србије, али и многих држава региона, демографско питање, питање наталитета је питање опстанка.

Додао је да су планови Србије непромењени, те да ће се наставити са пружањем подршке рађању деце.

Илуструјући актуелну ситуацију у којој се сви налазимо, Вучић је навео да, ако се погледају друштвене мреже, више би “лајкова” добила слика једног лепог пса, него детета.

“Ја говорим нешто што је малтене забрањено, али само тестирајте то што кажем. Данас је некултурно говорити о својој деци, породици, породичним вредностима, јер онда вређамо оне друге, али је врло културно да говоримо о томе како смо фризирали кућног љубимца. Ово није вицкасто, мени је жао што идемо у том правцу”, рекао је Вучић.

Како је приметио, суочавамо се са нечим што је у сталној супротности са либералним политичким марксизмом који нас константно приморава да слушамо нове теорије које ће мењати наше животе, али тако да их изгубимо.

„Пре 10 година, владавина права била је једино питање којим смо се бавили. Настала је логика, која је коришћена против оних који су били непослушни, а онда се појавило питање климатских, еколошких промена. Нормално је да САД и Кина разговарају о тим питањима, али колико је то занимљиво за Мађарску и Србију? Да ли је то најважније питање? Важније од наталитета, демографских питања, будућности наше деце?”, рекао је Вучић.

Упитао је да ли постоји ишта важније од деце и истакао да треба створити платформу која ће обезбедити и опстанак и преживљавање држава.

Указао је да је пре 20 година Европа имала 20 одсто удела у светском економском расту, а данас је то 10 одсто, док ће, каже, за пет година бити седам одсто.

„Ако говоримо о демографским параметрима, за 30 година Нигерија, једна афричка држава, имаће више становника него цела ЕУ, или више житеља него САД”, приметио је Вучић и додао да ће они само тиме стећи предност коју нећемо моћи да сустигнемо.

Зато би, каже, морали да вучемо потезе и да се окренемо будућности, која ће одржати наше нације живим.

Вучић је додао и да је у Мађарску дошао да чује и научи још нешто ново, што би било корисно.

У Србији се некад навијало против Мађарске, а сада – за Мађарску

Председник Србије се осврнуо и на односе Мађарске и Србије, нагласивши да је уложена огромна енергија у успостављање добрих односа.

„Премијер Виктор Орбан је био довољно храбар да изгради одличне везе са Србима. Није имао лак задатак, јер обојица знамо да смо имали проблема и јасно нам је какве су дилеме имали Мађари. Веома сам свестан тешке прошлости које су две државе имале”, објаснио је Вучић, пренео је РТС.

Поручио је да је Орбан био храбар и знао да треба нешто да уради да се наше везе побољшају.

Вучић је указао да пре 10 до 15 година, када је Мађарска играла у фудбалу или ватерполу неку утакмицу, у Србији су навијали увек за противника, а данас се то променило и небитно је с ким игра Мађарска, Срби навијају за њих, изузев ако играју са Србијом.

Према његовим речима 90 одсто грађана Србије тако размишља, додајући да је то најбољи пример за добре односе и како је могуће променити став људи, односно однос две нације и две земље.

Како то да право на самоопредељење не важи само за Србе?

Председник Србије Александар Вучић упитао је данас у Будимпешти како то да је самоопредељење суштина слободе за све народе осим за Србе.

„Како то да је за Норвежане и за Албанце и за све Европљане самоопредељење суштина слободе и демократије, а само није за Србе”, рекао је Вучић одговарајући на питање новинара да ли му је познато да је данас у Београду одржана промоција књиге супруге косовског премијера Аљбина Куртија под називом „Идеја слободе и самоопредљења”.

Рекао је да није знао за то, али да то није наш проблем:

„Не плашимо се ничијих речи, ни књига. Србија мора да буде изнад тога” , рекао је и додао да је наш проблем то како се самоопредељење свуда види као оличење слободе, осим у случају Србије.

„Кажите нам да је врхунац слободарске мисли свима дозвољен осим Србима. Кажите нам даје то тако и да знамо да нема никаквих принципа. Да нема никаквих! Назовимо ствари правим именом”, поручио је Вучић, пренео је Танјуг.

Он је додао да ми знамо где нам је место и да смо мали у односу на велике европске силе, светске силе, знамо да су били против нас и деведесетих и пре тога, и да добро разумемо своју реалну позицију.

„Само немојте да нам то објашњавате принципима и да нам причате да је остварење права на самопредељење врхунац слободе а онда ћете тај врхунац слободе да забраните само једном народу, случајно је то српски. Ту престају све ваше приче о правдољубивости и истинољубивости, равноправности”, закључио је Вучић додајући да за то нема одговора.

Додао је да је о промоцији сазнао из новина, а да би дошао на промоцију да је знао чиме се књига бави, да би добио одговор на то питање.

Закон о полицији повучен из формалних разлога

Председник Александар Вучић изјавио је данас да је Нацрт закона о полицији повукао из формалних разлога, због тога што је остало још шест месеци до избора и да не жели да се у том периоду усвајају тако важни закони.

Вучић је српским новинарима у Будимпешти рекао да је замолио министра Александра Вулина да повуче предложени нацрт и због тога му се, каже, извинио.

Није, казао је, ни видео тај нацрт закона и не зна шта се у њему налази.

„Видећемо каква ће судбина таквих закона бити, а ако ме питате да ли више верујем Вулину или онима који би без избора да дођу на власт, наравно да много више верујем Вулину”, рекао је Вучић.

У политици, казао је председник, не можете да доносите одлуке које ће да буду онакве какве желите, већ које су добре за управљање земљом.

На молбу да коментарише оптужбе опозиције да повлачи потезе какве је повлачио Милошевић и да ова криза не може да се реши политичким путем, Вучић каже да га, ако добро разуме, опозиција оптужује да је спремао закон да би их „пребио и спречио да дођу на власт”, а да га сада, када га је повукао, такође оптужује из истог разлога, да их спречава да дођу на власт.

„И све то у једном дану, данас… Геније до генија… Немају принципа, да победите морате да имате план и програм, морају људи да вам верују, а не да измишљају, рекао је Вучић.

Поновио је да је у питању само нацрт закона о полицији, а да опозиција очајнички покушава да се ухвати за нешто да би могла да лаже народ.

„Кога су они ухапсили? Што нису ухапсили убице – од Бухе до Гавриловића? Па нису, шта их брига, никога нису ухапсили”, рекао је председник Србије.

– Немојте само да ми причате о другим врстама криминала, посебно финансијког у којем су, како је рекао, Мариника Тепић и Драган Ђилас, синоним за највећи облик корупције у једној земљи”.

„И они ће некоме да држе придике”, закључио је Вучић, преноси Танјуг.

Разговарао са Пенсом, Орбаном, Бабишом, Јаншом и Додиком

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је у Будимпешти имао добре разговоре и са бившим потпредседником САД Мајком Пенсом, и са премијерима Чешке, Словеније и домаћина Мађарске.

„Имао сам добре разговоре са Пенсом, разговарали смо о глобалним питањима. За нас је од посебног значаја разговор са чешким премијером Андрејем Бабишем, са Орбаном, Јаншом, Додиком. Разговарали смо о свим важним питањима”, пренео је Вучић новинарима.

Поновио је да се нада да ће у наредним месецима имати прилику да у Србији угости председника Пољске, што би, каже, било од значаја за нашу земљу.

Додао је да ће бити још посета Србији из Централне Европе, што је важно за развој наше земље, јавља Танјуг.

Председник је истакао и да је Мађарска веома важан партнер Србији.

Изнео је податак да је Мађарска, када је он постао премијер била на 11. месту, а данас је 5. партнер Србије у спољно-трговинској размени.

„И пење се, до 4. места. Верујем да за пет година можда дође и до 3. места. Немци остају први, али Кина расте великом брзином… Важни су нам и „расту” Бугарска, Румунија, Аустрија, и зато нам је однос са тим земљама важнији него раније”, рекао је Вучић.

Факти

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

СТИГАО АПАРТХЕЈД! Од суботе у Србији глобалистичка секта уводи ковид пропуснице!

СТИГАО АПАРТХЕЈД! Од суботе у Србији глобалистичка секта уводи ковид пропуснице!

Од суботе у 22 сата уводимо ковид пропуснице за све угоститељске објекте у затвореном простору, …

Политичко крило нарко-мафије разбија полицијску јединицу за борбу против дрога!

Политичко крило нарко-мафије разбија полицијску јединицу за борбу против дрога!

Уместо да буде награђен због открића Јовањице, највеће плантаже марихуане у Европи, начелник Одељења за …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *