Афере у ЦГ: И Capo di tutti capi упада „у мрежу“?

0
(0)

Све оно на шта је годинама указивала као на вид организованог криминала и корупције у врху Ђукановићевог режима, опозиција ће ставити под лупу у случају пада Владе, после најављених протеста крајем овог месеца. Бројне афере, сумњиве приватизације, убиства високих државних службеника, новинара, вођа кланова из света подземља, физички напади на припаднике „седме силе“, уништавање имовине новинских кућа, процват корупције на свим пољима, само су део пакета нерешених проблема под којима годинама „стење“ Црна Гора. За оне који су се огрешили о Бога и народ, како поручују опозициони представници, пуне руке посла ће имати тужилаштво и полиција. Готово четврт века пљуштале су кривичне пријаве парламентарних странака и њихових лидера против премијера и његових најближих сарадника, али до сада је мало ко од њих „добио по прстима“.

Радничка партија је још раније позвала Светозара Маровића да врати незаконито стечени новац и уплати га на рачун Фонда рада, али од тога није било ништа.

– Закони о утврђивању порекла имовине и онај који ће се бавити одузимањем незаконито стечене имовине, уз заплену незаконито стеченог новца црногорских грађана на рачунима у иностранству, биће баријера свима који су дуго живели на грбачи народа – каже Јанко Вучинић.

У подужем „списку грешника“ је и Мило Ђукановић.

– Специјални тужилац ће доказати да није под шињелом Ђукановића, ако га ухапси и оптужи због корупције у приватизацији „Телекома“. Случај је истражен, ФБИ и тужилац из Њујорка су шест година прикупљали доказе, док су представници „Мађар телекома“ признали да су Ђукановићу дали мито од 7,3 милиона долара за добијање супервећине у скупштини акционара те компаније и откупили акције од малих акционара и инвестиционих фондова – додаје Небојша Медојевић, лидер Покрета за промене, чланице Демократског фронта. – „Мађар телеком“ је кажњен са 96 милиона долара које је платио буџету САД због корупције и пљачке Црне Горе. Случај је ушао у анале, али иако су сви докази стигли у Подгорицу, специјални тужилац их месецима не оверава.

Демократски фронт поздравља хапшење челника будванске општине, очекујући да ће се списак за спушки затвор проширити.

– Ту недостаје кључни шеф Светозар Маровић и још два министра. Ова матрица из Будве примењивана је од врха државе до најнижег сегмента власти. Свето Маровић је третиран као жртва, јер је процена Ђукановића да он неће узвратити и кренути у освету. Нисам сигуран да је процена добра јер је Маровић кључни идеолог и креатор свих превара и обрта у политици ДПС. Он може да уништи ту партију, што би било очекивано после оваквог компромитовања – оцењује Медојевић.

МАНС ПРИКУПЉА ДОКАЗЕ

Већ дуго времена Мрежа за афирмацију невладиног сектора (МАНС) прикупља доказе који указују на злоупотребу државних ресурса у политичке сврхе. Поднели су кривичне пријаве против више функционера ДПС, министара и руководилаца те партије и општинских функционера. Списак је дуг, а предводи га црногорски премијер Мило Ђукановић.

МАНС је позвао Пореску управу Црне Горе да се укључи у финансијску истрагу против Светозара Маровића због сумњи за незаконито богаћење и упутио иницијативу за покретање финансијске провере његових прихода и имовине, како би се у што краћем року открио извор близу четири милиона долара које су Маровићи крили на тајном рачуну швајцарске банке.

Велиша Кадић, Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Полицајац узбуњивач: Нови шеф београдске полиције – пријатељ Звонка Веселиновића и власник МХЕ (видео)

4.7 (6) Новинар СРБИН.инфо Војин Радовановић разговарао је са Миланом Думановићем, бившим оперативцем МУП-а Србије, …

Плантажа марихуане “Јовањице”: Иза Предрага Колувије и плантаже марихуане не стоји особа А. В.

4.6 (9) Суђење већинском власнику пољопривредног газдинства „Јовањица“ Предрагу Колувији и осталим оптуженим за недозвољену …

Један коментар

  1. Da se i ovom vec jednom stane na rep.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend