fbpx

Ал Каиду финансирају и саветници владе Катара

0
(0)

Американци тврде да је Абд ар-Рахман ан-Нуајми – 59-годишњак познат по свом „филантропском“ раду и сарадњи с међународним удружењима за људска права – организатору „глобалног џихада“ послао милионе долара
Он је професор на катарском универзитету, бивши је председник Катарског фудбалског савеза и један од оснивача „хуманитарне“ фондације Шеик Еид бин Мохамад ал-Тхани која, као што се види, носи име владајуће породице
Други утицајни Ал Каидин спонсор је Абд ал-Вахаб ал-Хумајкани из Јемена. Он је у својој земљи изузетно активан у промовисању проамеричке политичке транзиције
АМЕРИЧКИ лист „Вашингтон Пост“ објавио је причу о уваженом катарском професору који је прототип „донатора“ од каквих живи и делује највећа терористичка организација на свету, Ал Каида.

Абд ар-Рахман ан-Нуајми је 59-годишњак познат по свом „филантропском“ раду и сарадњи с међународним удружењима за људска права. Али, у његовој привидно идеалној биографији постоји један „проблем“ – он је, бар тако тврде Американци, слао милионе долара терористичким огранцима Ал Каиде у Сирији и Ираку док је у исто време био на турнеји по Европи како би тражио већа људска права и слободе за муслимане.

Нуајми је прошлог недеље идентификован од стране америчких фукционера као један од двојице главних финасцијских спонзора Ал Каиде и њених регионалних огранака на простору Блиског Истока.

Обојица су били саветници катарске владине фондације и „уважени“ сарадници међународних организација за људска права.

Други човек, Абд ал-Вахаб ал-Хумајкани из Јемена. Овај Ал Каидин спонсор је у својој земљи изузетно активан у промовисању проамеричке политичке транзиције.

Другим речима, обојица су у исто време промовисала људска права и грађанске слободе и пребацивала новац терористима који у Сирији и Ираку убијају цивиле. Дакле, и бомбашима-самоубицама којиврше терор и неке од најокрутнијих ратних злочина за које се зна.

Многи верују да Ал Каида опстаје захваљујући искључиво огромном новцу који се за њу издвајају у богатим заливским монархијама које су највећи кршитељи људских права на свету.

„Донатори“ су заправо особе које су блиске владајућим породицама, а исте су геостратешки савезник САД-у.

Поменути Нуајми је професор на катарском универзитету и бивши је председник Катарског фудбалског савеза, један од оснивача „хуманитарне“ фондације Пеик Еид бин Мохаммад ал-Тхани која носи име владајуће породице. Последњих година Нуајми је стекао међународни углед као истакнути „активиста“, служио је и као председник „Алкараме“ – организације за људска права у Женеви која је блиско сарађивала и с Уједињеним нацијама и други међународним „активистичким групама“ за људска права. Организација је лобирала за пуштање политичких затвореника итд.

Један од оснивача „Алкараме“ је и Јеменац Хумајкани. Он је такође био саветник катарске фондације. Оснивач јестранке Рашад и истакнути актер Конференције за национални дијалог – групе која је формирана након избијања тзв. „Арапског Пролећа“ да би саветовала владе о „политичким и економским реформама“. Иза Конференције стоје САД с својом политичком и финансијском подршком.

Обојица, и Нуајми и Хумајкани тврде да су америчке оптужбе погрешне. Нуајми чак тврди да му се САД свете због његове критике ваздушнних напада дроновима у Јемену.

Запад већ годинама зна на који начин делује Ал Каида. Још 2002. године су амерички агенти у БиХ запленили низ аАл Каидиних докумената која идентификују неке од саудијских најбогатијих и најутицајнијих породица као прве финансијски спонзоре Осаме бин Ладена.

Новац углавном стиже преко тзв. „хуманитарних фондација“ из Саудијске Арабије.

 

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

На јужнословенско подручје не долазе мигранти, него поражени борци Ал Каиде

0 (0) Стручњак за безбједност Џевад Галијашевић изјавио је да се на јужнословенском подручју повратници …

kla albanian terrorist kosovo al qaeda al zawahiri

Кит Кларенберг: Немачка обавештајна служба кључна за стварање ОВК, против Срба на КиМ ратовали и муџахедини на челу са Аимом ал Завахиријем, „десном руком“ Бин Ладена

0 (0) Немачки новинар Кит Кларенберг тврди да је на Космету уз ОВК била терористичка …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *