Александар Ивановић: марко Ђурић био међу носиоцима бруталне кампање против Оливера (видео)

Александар Ивановић: марко Ђурић био међу носиоцима бруталне кампање против Оливера (видео)

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију Марко Ђурић био је један од носилаца кампање против Оливера Ивановића, изјавио је за Н1 Ивановићев братанац Александар, позвавши се притом на поруку коју је у октобру 2017. године његов стриц упутио Ђурићу.

Од 16. јануара прошле године чека се конкретна инфомација о извршиоцима и налогодавцима убиства лидера ГИ СДП Оливера Ивановића.

Александар Ивановић, братанац Оливера Ивановића и председник Градског одбора Социјалдемократске странке, изјавио је у Дану уживо ТВ Н1 да помака у истрази нема, и да породица нема никакве нове информације о том случају, осим онога што сазнаје из медија.

“Осим рата саопштењима између Београда и Приштине, нема озбиљних помака у истрази ко је извршио убиство и ко га је наручио. Изостаје и анализа шта је све претходило убиству, јер је немогуће анализирати контекст Оливеровог убиства мимо контекста у којем је живео”, казао је.

Од тренутка Ивановићеве сахране до данас се, према његовим речима, води кампања која за циљ има да све што се дешавало уочи убиства прикаже као политичку кампању.

“То је као када отац крвнички пребија супругу пред малом децом, а касније објашњава како се мама и тата мало играју, како то није ништа страшно. То је страшно”, поручио је он.

“Ако Оливеру упадне Србин у стан, и пред малим детом крене да разбија по стану и каже: ‘Пренесите му поруку и знаће он шта то значи.’ То је значило немој да се кандидујеш на изборима. Kаднидовао се! Ако му запале канцеларију, ако му запале аутомобил, када изађе испред и види тај запаљени аутомобил, он од комшије – објекат поред чија камера снима то – затражи снимак: ‘Дај, значиће за истрагу.’ Kомшија каже: ‘Не смем да ти дам’. Дакле, он је видео ко је запалио, али он не сме да да тај снимак, јер ако да Оливеру тај снимак, следећи по кога долазе је он и његов локал. Ако имате све то, како можете да кажете да је то само тамо нека кампања”, упитао је Ивановићев братанац.

Супротно тврдњама невенчане супруге Оливера Ивановића да је Оливер био у добрим односима са директором Kанцеларије за KиМ Марком Ђурићем, Александар тврди да је управо Ђурић био један од носилаца кампање против његовог стрица.

“Због актуелности теме ових дана кружи један његов (Оливеров) твит којим се најдиректније обраћа Марку Ђурићу, и у којем наводи да му није јасно да ли он инспирацују тражи са дна друштвене лествице или добија директиве са врха друштвене лествице, и поручује му да за успехе није довољна само амбиција, већ да је потребна и људскост. Нема потребе да га тумачим, али ово је била реакција и револт пошто је Ђурић био један од носилаца бруталне кампање против Оливера”, подсетио је.

Александар Ивановић је указао и да су високи државни функционери у то време говорили да је глас за Оливера глас против интереса Србије, док је на једној приватној телевизији емитован спот у којем се “крв појављује у контексту са Оливером”.

“То је злоупотреба државних ресурса у борби за лични интерес, а лични интерес је – немојте да гласате за Оливера, него за наше другаре. Не смемо да дозволимо да нам неко то наметне као образац”, поручио је Александар Ивановић.

Додао је и да не зна ко је наручилац поменутог спота, али да “не треба превише мудрости да бисте логички повезали ствари да све то потиче из једног центра”.

Подсетио је и да је Оливер Ивановић баш у студију Дана уживо ТВ Н1, два месеца пре убиства, рекао “мени су урадили све што су могли, само још нису пуцали на мене”.

“Два месеца касније су га и убили! Не смемо да дозволимо да неко ко злоупотребљава највише државне позиције и националну фреквенцију, да ствара атмосферу да организује и доведе убице које убију човека”, поручио је.

Зато, како је рекао, “са тежином у стомаку” гледа и све остале случајеве застрашивања, попут актуелних напада на Раду Трајковић.

“Не морате да се слажете са њом, не мора да вам буде симпатична, немојте да гласате за њу, али не смете да цртате мету”, казао је гост Дана уживо.

Рекао је и да нема никакв контакт са Радом Трајковић, али да сматра да је она урадила једину смислену ствар – дала изјаву Специјалном тужиоцу у Приштини који води случај о томе ко јој је наводно за новац нудио снимак Ивановићевог убиства. Породица је, како је истакао, врло заинтересована за то шта ће тужилац даље сазнати.

Рекао је и да породица никада није имала намеру да се меша у рад Ивановићеве странке после његовог убиства, али да не може да дозволи да његово име стоји на гласачком листићу уз Српску листу, јер је он експлицитно био против сарадње са људима за које је сматрао да имају сумњиве биографије.

Н1

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Вучић и напредњаци преко издајника и нарко-мафијаша до напредних усташа!

Вучић и напредњаци преко издајника и нарко-мафијаша до напредних усташа!

Александру Вучићу пуна су уста геноцида у Јасеновцу и тога како су усташе чекићем убијале …

Шабачку нарко-мафију на батинање народа напредњаци довезли службеним аутомобилима! (видео)

Шабачку нарко-мафију на батинање народа напредњаци довезли службеним аутомобилима! (видео)

Александар Вучић је јуче послао најгори људски шљам да бике и багером гази голорук народ …

Један коментар

  1. kad zlikovac ucini jedan zlocin, ucinice i drugi i treci i ko zna koliko, sve dok nekome se ne namesti. — a pogledajte likove tih sranja, ako zeludac na to imate, zar u tome ljude vidite; konopac zategnite pa pogan u kanaliizaciju pustite. — kod nas je obicaj odpad ne preciscavati i cistiti; mozes na njega nagaziti il na vreme videti, pa zaobici, il ce momci komunalci to gde je mesto poslati. — ukratko i ono najvece ce smrdeti, neopreznim stetu i neprijatnosti ciniti al dugo ne moze ostati, ma i gvozdje vremenom se u prah pretvoriti a kise ce ga saprati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *