Александар Вучић и његова директна веза са убиством новинарке Даде Вујасиновић

5
(1)

Вероватно се питате какве везе Александар Вучић има са убиством новинарке Даде Вујасиновић чија је ликвидација и данас после више од двадесет година неразјашњена и нерешена. Колико год да вам невероватно звучи између убиства новинарке Даде Вујасиновић и Александра Вучића постоји директна веза и она се зове Братислав Грубачић.

Братислав Грубачић је данас високи функционер СНС и потпредседник савета за међународну сарадњу Српске напредне странке. Поред те функције Братислав Грубачић, бивши новинар ТАНЈУГ-а, постављен је и на место председника Надзорног одбора Агенције за контролу летења Србије и Црне Горе (СМАТСА) и на још неколико државних функција одлукама српске владе.

Братислав Грубачић
Братислав Грубачић

Поверљиви полицијски извори, веома блиски истрази која је својевремено вођена поводом убиства новинарке Даде Вујасиновић сматрали су и сматрају Братислава Грубачића за једног од главних осумњичених у убиству новинарке Даде Вујасиновић односно у саучеништву у припреми истог што је он својевремено негирао.

Наиме у извештају Трећег одељења СУП-а у Београду, под ознаком ПО-195/94 од 22. априла 1994. записано је: „Дана 6.априла 1994. обавестио је (Грубачић) Даду да због посла неће доћи код ње на спавање, већ да ће преспавати у агенцији. Преспавао је код жене од које се разводи. Узео је кључеве које му је жена узела, међу њима и кључ од Дадиног стана. Из тог стана отишао је право на посао, а пре тога је Дади најавио да ће отићи у Книн са неком америчком делегацијом и да за њу нема места. Истог дана када је требало да буде у Книну, како је Дади рекао, провео је до 23 часа на послу, када му је у посету дошла познаница В.А., са којом је отишао на вечеру. Задржали су се до један до поноћи. То је већ 8.април, дан када је у 1.30, према обдукционом налазу преминула Дада Вујасиновић. После тога је Грубачић са В.А. свратио у агенцију где су били до три сата, па када је испратио В.А. отишао је код супруге где је преспавао“.

У списима полиције који су упућени тужилаштву , међутим, нема изајава особа које би утврдиле тај алиби.

Поверљиви полицијски извори тврде да је Братислав Грубачић који је тада био у романтичној вези са Дадом Вујасиновић уствари спаковао „алиби“ који полиција није била у стању да провери и потврди и да је из тог разлога изостала пропратна документација која је упућена тужилаштву. 

Братислав Грубачић је био једина особа поред Даде Вујасиновић која је имала кључ од стана у коме је ликвидирана Дада Вујасиновић и то је у полицијској истрази утврђено као једна од чињеница.

Полицијски извор близак тадашњој истрази тврди да је Братислав Грубачић био један од главних осумњичених за убиство новинарке Даде Вујасиновић и да инспектори који су се тада бавили тим случајем нису били начисто да ли је он само послужио како би убицама отворио врата стана јер како кажу на улазним вратима стана у којем је Дада Вујасиновић живела није било трагова обијања или насилног уласка или је његова улога у том убиству много већа. Брава на вратима стана била је нетакнута што значи да је Дада Вујасиновић сама отворила врата убицама које је очигледно знала или су убице што је већа вероватноћа имале кључ од стана у коме је она живела.

Како је Братислав Грубачић од осумњиченог за учествовање у убиству Даде Вујасиновић постао високи функционер СНС-а и један од људи од поверења Александра Вучића питање је на које би требало да одговори полицијска истрага.

 

Инсајдер

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Рокај по сиротињи! Напредна лоповска банда уводи наплату за ДЕСЕТ нових такси

5 (6) Измене и допуне Закона о републичким административним таксама, који ће се сутра наћи …

Тек што су сахранили патријарха Иринеја а Вучићеви скотови припремају Србију и СПЦ за унију са Ватиканом

5 (7) Министар спољних послова Никола Селаковић изјавио је да је уверен да ће се …

4 Коментара

  1. Zasto se ovo ubistvo ne rasvetli,verovatno ne moze Legiji i Markovicu da se pripise…

  2. Vrlo sam dobro upucen u situaciju 90 tih,verujte mi da je veliko pitanje ko je pobio sve nase visoke funcionere MUP,VJ i firmi poput JAT i Beopetrola,da ne pricam o „medjusobnim“ubistvima kriminalaca,ako se pitate ko ima udela u tome setite se sta se desavalo po kasarnama nase vojske posle 2000 te,koliko sumnjivih samoubistava,sto bi rekli Topalovici:“Ovde jos neko kopa…“

  3. Ко је имао дугорочне користи од смрти Даде али и од серије тајанствених убистава која су олако добила недоказане квалификације ! Сви трагови воде на запад јер то су данашње белосветске газде које се сада више не крију !

  4. Grubacic je za tu noc kada je dada ubijena obezbedio sebi jos jeden alibi,naime pre odlaska na spavanje kod zene sa kojom je bio u razvodu do iza jedan cas iza ponoci bio sa izvesnom aleksickom,cije izjave nema u spisima,a gde je za to vreme bio kljuc od dadinog stana to policiju nije intresovalo,a to je jedno od kljucnih pitanja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend