fbpx

Александар Вучић: Сви кукају како је гужва у целој земљи – па гужва је зато што се боље живи и имамо више аутомобила

0
(0)

Србија је економски снажнија него икада, има раст, спушта јавни дуг, смањује незапосленост из године у годину, рекао је председник Србије Александар Вучић. Он је истакао да неће да одустане од политике којом Србију извлачи из кризе.

Навео је да су постигнути историјски резултати, јер раде на смањењу незапослености, јавног дуга, повећању плата и пензија, изградњи инфраструктуре, снажењу војске и полиције, јачању националне позиције Срба и позиције Србије као државе.
Вучић је рекао да ћемо ове године имати раст од 3,7 или 3,8 одсто а било је планирано 3,5.

„Следеће године се надам да ћемо имати 4,5 или 4,6 одсто. Када говорим о том расту, треба објаснити да је БДП укупна вредност свега што створимо на годишњем нивоу. Ако сваке године створимо 4,5 одсто више, то значи да за толико више можете да се задужите, а да се не задужите, да повећате палте и пензије, а да то не осетите“, рекао је.

Он је казао да је у време његових садашњих политичких противника раст био минус 3,1 одсто, а да им је „шампионски раст“ био 1,4 одсто у периоду од 2008-2012, при чему су изведене приватизације целе привреде.

„Хајде данас, кад тога нема, покажите да можете да растете, а ми показујемо да можемо, да можемо да држимо јавне финансије под контролом, јавни дуг и сви знају да земља иде напред“, рекао је Вучић.

Казао је да сви кукају да је гужва у целој земљи.

„А што је тако? Па, имамо мање становника него што смо имали, а не више… па гужва је зато што се боље живи, имамо по 30, 50, 70 хиљада више нових аутомобила. Само то нико неће да призна. Неко треба да се не плаши да народу саопшти истину“, каже Вучић.

Опозицији је поручио да му не могу ништа, јер, истиче, резултати владајуће странке говоре више, а ти резултати су, указао је председник, боља економска ситуација и петоструко снажнија војска и полиција и најавио да ће ове године њихови припадници имати повећање плата. Подсећа, Србија је имала један авион који је „некада могао, а некада није могао да полети“, а да данас има 14 авиона и најавио да ће до краја године добити 19 хеликоптера.

„Све Лазаре и Милоше, сва оклопна возила која имамо данас нису постојала. Они су уништавали стреле за 934 долара које су добијали од Американаца“, рекао је Вучић.

Истакао је и да српска полиција данас има много бољу опрему и оружје, и упитао да ли је неко признао да је полиција данас опремљенија и да добро ради посао, као и да ли је неко приметио да није било шест месеци мафијашког убиства у Србији. Тим пре што је, како је истакао, „ова власт урадила пет пута више него други, од аутопутева, фабрика, пруга и свега другог, на пример, отварања музеја, па чак и у спорту због велике подршке од стране државе.

„Да ли има округа да нисам неку фабрику отворио, можда један или два и то ћу ускоро, а у неким општинама и по шест или седам фабрика сам отворио. Неки нису толико ни за 20 година. Рекли смо када смо отварали Меиту у Обреновцу да ће бити запослено 1.500 људи, па су ме напали како лажемо пошто у уговору пише 750, иако смо им објаснили је то само прва фаза. А биће укупно запослено 3.000 људи“.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

КО ЛАЖЕ Лончар, Вучић, докторка или светски сајт о тачном датуму почетка епидемије у Србији?

5 (2) Грађанима Србије речено је да је први случај коронавируса у Србији откривен 6. …

Генерал Стојановић: Откуд нови мигранти у Србији, ако су границе „херметички“ затворене?

4.5 (22) Пензионисани начелник ВБА генерал Момир Стојановић упозорава „ДА НАМ СЕ ИЗ ВАНРЕДНОГ СТАЊА …

2 Коментара

 1. ПерунГромовник

  БУЉАбашо ајд не једи лајна више….досадан си…

 2. ПРЕВЕНТИВА!

  Гужва је на сваком месту, поготову тамо где беседа председник, а разлог је што воле свог оратора и опчини их бољим и лагодним животом. Гужву још стварају возачи који се упутили На Главном одбору СНС најављене су кадровске промене у локалним самоуправама у којима је СНС на власти као и на страначким листасвако у свом ауту да што пре стигну и не пропуште ни реч говорника хвалоспева. ма за локалне и парламентарне изборе. У врху странке промене неће бити. Све функционише као подмазано и научно са плагијатима. Ово подсећа на праксу са “чишћењем рибе од репа,а не од главе”. Овим изјавама изгледа Спасковском, некадашњег челника и гробара РТБ Бор долази крај заштите од задње његове странке. Где ће сад да прелети. Време му је?
  Још карактеристика друштва:
  ♣ У земљи не влада једноумље. Влада председник.
  ♣ Колико чланови из странке на власти пљују по опозицији, бојим се да ће дехидрирати.
  ♣ Код нас огласи за посао су интерног карактера. Важе искључиво за чланове странке на власти.
  ♣ За највише позиције у властима кандидат мора имати плагијат доктората. Звање је закон.
  ♣ Србија економски напредује најбрже у свету. Од те брзине почиње да се саплиће.
  ♣ Сит (председник) не верује гладноме (апсолутно гладне 115.000 деце и 25% становништва на ивици сиромаштва)..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *