fbpx

Алексић: Власт жели да законом о пореклу имовине легализује пљачку

5
(1)

Народни посланик и потпредседник Народне странке (НС) Мирослав Алексић изјавио је данас да је Закон о пореклу имовине, који је на дневном реду скупштинске седнице, „легализација пљачке и корупције“ и покушај функционера садашње власти да се заштите јер би први одговарали да је такав закон урађен по европским стандардима.

„Предложеним законом се легализује имовина стечена незаконито, довољно је платити порез, није предвиђена чак ни казна, ни конфискација тако стечене имовине“, рекао је Алексић, на конференцији за новинаре у холу скупштине Србије.

Он је нагласио да ће министри, државни секретари, директори и други државани функционери, који данас управљају Србијом, морати да одговарају ако су незаконито стекли имовину, јер ће НС као један од првих корака, када добије подршку грађана на фер изборима, предложити закон какав је и потребан Србији.

„Неће успети да се заштите себе и незаконито стечену имовину доношењем овог закона“, рекао је Алексић.

Он је навео и да ће, на пример, морати да се испита случај „Вулинове тетке“, који је служио да министар одбране Александар Вулин оправда новац којим је купио стан, такође је навео и да председник Александар Вучић и министар полиције Небојша Стефановић, по неким истраживањима, имају имовину у некретнинама од више стотина хиљада евра, док им је плата нешто виша од хиљаду евра.

Алексић је рекао и да је доношење закона маркетиншки трик садашње власти јер „нема ништа конкретно да грађанима понудиио као резултат борбе против корупције“ што јој је служило као обећање у доласку на власт, док је сада корупција „никад виша“.

Алексић је позвао оне који немеравају да изађу на изборе да одустану од тога јер је једини ефикасни начин борбе против ове власти и долажења до фер избора да се предстојећи избори бојкотују.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *