Алексић: Држава мора од „Al Dahre“ да откупи земљу за ауто-пут Београд-Зрењанин

Алексић: Држава мора од „Al Dahre“ да откупи земљу за ауто-пут Београд-Зрењанин

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је да ће држава морати да откупи део земљишта ПКБ-а од компаније „Al Dahra“ њених Арапских Емирата „по десет пута већој цени од оне за коју је то земљиште продала Арапима“, јер ће ту бити изграђен део ауто-пута Београд-Зрењанин.

„Као да неко намерно уништава државу и о томе се не сме ћутати. Продаја ПКБ-а „Al Dahri“ 2018. године је можда најбољи пример штеточинске политике режима. Продали су ПКБ, који је имао 17.000 хектара малтене у центру Београда, за 105 милиона евра, док је са друге стране државни Телеком новцем грађана за 500 милиона евра купио неколико кабловских оператера, међу њима ’Коперникус’“, рекао је Алексић у емисији „Црно-бели свет“.

„Држава продаје 17.000 хектара и све што је било у ПКБ-у – опрему, стоку, имања, знања – а онда купује кабловског оператера. То је скандал над скандалима“, додао је Алексић.

Алексић је рекао да је председник Србије Александар Вучић „више шеф мафије него председник државе“, која се не обрачунава са корупцијом и криминалом, већ га подстиче и управља њиме.

„Шта је то друго него мафија, а шеф мафије је онај ко је на челу такве организације. У Србији је никла највећа плантажа марихуане у Европи, па су ту пресуде његовим пријатељима, било да је у питању Станко Суботић Цане или ситуација са Дарком Шарићем. Вељка Беливука он сада као хапси, а они су га, заправо, створили да умири јужну трибину и да им служи да батина и преваспитава новинаре и нас демонстранте“, рекао је Алексић.

„У држави Србији ништа не може да се догоди без Вучићевог знања и он се пита о свему. Разорио је институције, уништио правосуђе и полицију да не би могао да одговара за злоупотребе. Вучић је морао да створи предуслове да би могао да се понаша као мафијаш“, додао је Алексић.

Алексић је истакао да је потпуно јасно да је „Јовањица“ била државни посао.

Потпредседник Народне странке је навео да власника „Јовањице“ Предрага Колувију брани посланик и адвокат Владимир Ђукановић, високи функционер СНС-а, који се јавно хвали да је близак Вучићев пријатељ, и додао да се сва њихова саопштења преносе се на сајту СНС-а.

„То значи да цела странка на челу са Вучићем узима Колувију и његове сараднике у своју одбрану“, додао је Алексић.

Алексић је рекао да се у кривичном поступку дошло до нивоа безбедносних служби.

„Сада би требало да видимо ко су политички налогодавци који су рекли овима из служби безбедности да иду то да раде, да чувају имање, транспортују, стављају таблице УКП-а и обезбеђују полицијске легитимације“, навео је Алексић.

Србин.инфо

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Сумрак страних инвестиција у Србији

Сумрак страних инвестиција у Србији

Након одласка компаније Геокс из Србије у медијима се појављују и информације о отпуштањима радника …

Ви из ЕУ већ деценијама политички подржавате шефове мафија са Хелма који вам ЕУ заузврат пуне са мигрантима, кокаином и хероином!

Ви из ЕУ већ деценијама политички подржавате шефове мафија са Хелма који вам ЕУ заузврат пуне са мигрантима, кокаином и хероином!

Вучић и Ђукановић су се узајамно подржавали, што је резултирало заједничким пријатељствима са контроверзним људима …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *