Анђелко Вучић веома близак напредњаку Радету Патровићу који је плантажеру марихуане дао државни кредит

5
(8)

Потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић упитао је данас да ли је имање „Јовањица“, где је заплењена велика количина марихуане, обезбеђивала фирма „Ронин елит секјурити“ у власништву бившег припадника САЈ-а Аленка Лазова, као и каква је веза Лазова и Милана Кендије, званог Кенди, задуженог за обезбеђење директора полиције Владимира Ребића.

Алексић је навео да је Агенција за осигурање и финансирање извоза (АОФИ) „Јовањици“ у последње три године одобрила 3,9 милиона евра кредита, а да је кључну улогу у томе имао председник Управног одбора Агенције Раде Петровић, који је и председник Општинског одбора Српске напредне странке Чукарица.

„Петровић је веома близак са Анђелком Вучићем, оцем председника Србије, као и са функционерима СНС-а Владимиром Орлићем и Милошем Вучевићем, који је и градоначелник Новог Сада“, рекао је Алексић и показао фотографије Петровића са тим људима.

Алексић је додао да Анђелко Вучић није само близак са службеником БИА Бруном Ђураном, што је јавности открио председник Народне странке Вук Јеремић, него и са човеком који је одобрио 3,9 милиона евра кредита највећем узгајивачу марихуане у Европи.

Алексић је навео да је министар пољопривреде Бранислав Недимовић јавно рекао да је „Јовањица“ шверцовала киви у Русију, односно реекспортовала са декларацијом да је произведен у Србији, и упитао како је могуће да таква фирма добије кредит за извоз, а да њен власник Колувија буде у привредним делегацијама које предводи председник Србије Александар Вучић.

Потпредседник Народне странке је питао министра одбране Александра Вулина, који је посећивао „Јовањицу“, да ли је са Колувијом ухапшен и радник Министарства одбране Вуле Бојовић, запослен у министарству од 2012. године.

„Питам Вулина на којим пословима у министарству ради Бојовић и каква је његова веза са ’Јовањицом’ и Колувијом“, упитао је Алексић.

Алексић је најавио да ће у уторак, 17. децембра, поднети кривичну пријаву против Вучевића и да ће Тужилаштву за организовани криминал у наредном периоду доставити све доказе којима располаже о „Јовањици“.

„Против Вучевића ћу поднети пријаву за кривична дела ометање правде и лажно пријављивање, јер је сам рекао да не верује у наводе пријаве коју је он поднео против Александра Вучића и његовог брата Андреја Вучића“, рекао је Алексић.

Алексић је најавио да ће пријаву поднети и против Александра Вучића због свих лажи које је изговорио о њему.

„Ја ћу се одрећи имунитета и позивам Вучића да учини исто како бисмо се на суочили на суду. Доказаћу да је слагао када ме је назвао лоповом и оптужио ме за умешаност у све афере у Трстенику“, навео је Алексић.

Алексић је показао уверење из тужилаштва од 9. децембра да се против њега не води истрага, као и уверење из полиције од 11. децембра да се против њега не води кривични поступак.

„Суд је у априлу пресудио да је лист ’Српски телеграф’ о мени износио лажи, које сада понављају функционери СНС-а“, рекао је Алексић.

Србин.инфо

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић брани бата Андреја: Андреј нема ни ара плаца у Војводини а и ако има то је купљено лажном личном картом

1 (2) Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да његов брат, Андреј Вучић, није …

Обрадовић: Медији под Вучићевом котролом покушавају да спасу Мила Ђукановића

5 (2) Председник покрета Двери Бошко Обрадовић оценио је данас да „није случајно што режимски …

Један коментар

  1. imal’ Srbina, radna, postena i cestita coveka koji kad ustane, umije se, i snova oslobodi se, pa krecuci da u znoju lica svoga leb zaradjuje ne spomene oca stvoritelja i sina ludoga i duha svetoga, nevidljivog a svuda prisutnog, i one bogove, groma i munje, munjare i muljatore; glagoljive i dzandrljive, zamumuljene i zakukuljene, pa okreni, obrni, sranje pa sranje, on kopa i sadi a neko drugi zanje.
    e rodjo, ne pratis znanje imanje, monsanto hemija sve stetocine ubija, a za tice grabljivice prvi partizan uzice.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *