АЛО БРЕ! Имамо јефтиног угља за наредних 200 година, о чему трабуњате идиоти ненормални!

5
(3)

ПОВЕЋАЊЕ производње електричне енергије из обновљивих извора и повећање енергетске ефикасности најважније су ставке, како би Србија имала довољно струје у будућности. Цела Европа прелази са електрана на угаљ, чак и оног најквалитетнијег, на производњу електричне енергије из обновљивих извора.

– То значи да и ми морамо да почнемо да тражимо супституцију за угаљ и да се окренемо да производимо више струје из обновљивих извора, као и да повећамо енергетску ефикасност, јер ми сада око 30 одсто енергије тренутно „бацимо“ – навела је министарка Михајловић. – Цена изградње капацитета који користе обновљиве изворе, током последњих 10 година значајно смањена и да је сада једнако конкуретно правити термоелектрану на угаља као, на пример, ветроелектрану.

ИЗМЕНЕ ЗАКОНА

Ресорно министарство радиће на изменама Закона о ефикасном коришћењу енергије и формирању фонда за енергетску ефикасност, јер постоји много простора да ту област унапредимо, као и новац из европских фондова, рекла је министарка Михајловић

– Када је реч о малим хидроелектранама, ради се нови катастар, који треба да покаже где је могуће, а где не би могле да се граде МХЕ – казала је Михајловић. – Око 60 одсто потенцијала обновљивих извора енергије чини биомаса и да би она могла да се користи много више и за производњу електричне, али и топлотне енергије.

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Зашто Kризни штаб данима лаже грађане о потенцијалним жариштима корона вируса?

5 (12) раљево, Врњачка Бања и Рашка су места која Kризни штаб за борбу против …

У Вухану се живи као да короне никад није ни било. Заборавили и на маске

5 (5) “Хиљаде људи на фестивалу”, “Парти без маски”…, то су ових дана неки од …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend