fbpx

Алжирски „Војници калифата“ придружили се „Исламској држави“

0
(0)

Нова оружана алжирска група Војници калифата, саопштила је да је прекинула сарадњу са Ал Каидом Исламског Магреба (Акми) и да се заклела на оданост Исламској држави која контролише више региона у Ираку и Сирији.

У саопштењу, које је на интернету објавио џихадиста Гури Абделмалек, звани Калед Абу Сулејман, који је био командант Акмија за централни регион, саопштио је да је преузео вођство над Војницима калифата.

Он је навео да се придружио команданту групе Акми на истоку Алжира и оптужио државе Магреба да су одступиле с правог пута.

Танјуг

фото: Ал Џазира

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

На Марин Ле Пен заједно ударили обједињени светски калифат и обједињени глобалисти

0 (0) ПРОШЛЕ недеље је мултикултурна заједница дигла велику грају због одбијања Марин Ле Пен …

Џихадисти увелико говоре о Балканском калифату, али још немају миг за терористичке нападе

0 (0) ПРОФЕСОР на београдском Факултету за безбедност Милан Мијалковски сматра да Европу чека суморна …

5 Коментара

 1. Европски закон који брани крштење деце изазвао оштру реакцију Светог Синода Бугарске цркве

  Нови Закон о детету, који забрањује родитељима да воде децу на крштења, венчања, литургије, литије и друге црквене делатности, узнемирио је Свети Синод Бугарске православне цркве.
  Свети Синод БПЦ чине свих 15 епархијских епископа

  Глоба до 5000 лева прети родитељима који воде децу у цркву. То предвиђа пројект Закона о детету, који је подигао на ноге Свети Синод.

  У чл. 23, ал. 3, се наводи, да „свако дете има право на заштиту против увлачења у политичке, религиозне и синдикалне делатности“. Нарушења се кажњавају глобом од 2000 до 4000 лева, а за поновљени прекршај – од 4000 до 5000 лева.

  По владикама, то означава, да свако, ко жели да крсти дете у Цркви, потпада под удар закона.

  „Забрана за учешће у „религиозним делатностима“ представља правно полагање апсолутно неоснованих препрека пред религиозно васпитавање и образовање у дому, храму, вртићу и школи, пред практиковањем религије од стране деце у породичној и друштвеној средини. Јер шта су, ако не форме религиозне делатности, Свете Тајне Цркве (нпр. Св. Крштење, Св. Исповест, Св. Причешће), молитва, упознавање са читањем библијских текстова, богослужење у храму, занимања у црквеној школи, летњи кампови у православним манастирима, литијно хођење, празнични хришћански концерти и друго?“, питају синодални старци у свом званичном ставу.

  У њему владике изражавају забринутост, да документ даје недопустиво много права деци и никакве дужности, док се родитељи постављају у потпуности у потчињености својем породу и, као резултат свега, на њих немају никаква права. Синодални старци (у БПЦ Синод чине сви епархијски архијереји) су незадовољни, такође, јер ће увођењечасова о репродуктивном здрављу и планирању породице срушити границу узраста, у којем се почињу полни односи.

  «Због ког разлога у пројект закону нема нити један члан, који уређује дужности детета? Да ли је нужно – да би се показало, да се пројављује брига за децу Бугарске – да се стварају услови за озакоњење њиховог претварања у безобзирне личности, које ће живети и расти у сазнању, да су једини носиоци права у дому, а одатле и у школи, до толиког степена, да могу да злоупотребљавају та права и да увлаче своје родитеље/учитеље у судске саморасправе?», пита Свети Синод.

  За време патријарха Максима, сада 98-годишњег поглавара, БПЦ је доживљавала велике изазове и искушења. У последње време ова помесна црква се одликује све већим неслагањем са курсем којим иде политичка елита у Бугарској. Медији су све чешће непријатељски расположени према ставовима Цркве. Архијереји се много отвореније него у Србији супротстављају разним девијацијама у друштвеном животу.

  Владике су узнемирени и зато што закон поставља родитеље у потчињени положај у односу на државу у вези односа према деци. «Држава не може да буде бољи родитељ детету од правих његових родитеља», сматрају они. И подвлаче, да због изолираних примера родитеља, који се не брину добро о својој деци, не треба да се лише родитељских права остали.

  Текст става је прихваћен од пуног састава Светог Синода.

 2. ДВЕРИ ЋЕ БИТИ ЖИВИ ШТИТ ЗА ПРЕЗАДУЖЕНЕ ПОРОДИЦЕ http://www.youtube.com/watch?v=BpjFoCINXxA VIDEO

 3. SANDZAK REPUBLIKA
  Efendija. Plojović: Četnici nikada nisu marširali ulicama Novog Pazara – https://www.youtube.com/watch?v=bXbC2MZmIt4

 4. ЋЕТНИЦИ НА КРИМУ https://www.youtube.com/watch?v=pFlLN9E2kcY ВИДЕО ПОЗИВАМО СВЕ ЋЕТНИКЕ НА МАРШ У НОВИ ПАЗАР.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *