Насловна / Свет / Европа / Земан: Исламски тероризам ствара европску базу у Босни
Земан: Исламски тероризам ствара европску базу у Босни 1

Земан: Исламски тероризам ствара европску базу у Босни

Председник Чешке Милош Земан поново је упозорио да победа над Исламском државом на Блиском истоку прети да изазове метастазе тероризма у Европи и да исламски тероризам створи своју европску базу у Босни јер се већ данас у њој вијоре црне заставе Исламске државе.

– Распрострањена је илузија да Исламска држава слаби како губи територије. Рак исламског тероризма има своје метастазе а оне су једнако смртоносне као сам тумор. Недавно сам упозорио на феномен страних бораца. Они након пада ИД могу да се преместе у Авганистан, где ће настати нова Исламска држава. А такође, а тиме сам наљутио многе политичаре, могу да створе европску базу на пример у Босни. Јер се већ сада у неким босанским градовима вијоре црне заставе ИД – казао је синоћ Земан на чешкој телевизији.

Земан је подсетио да су, како је казао, у грађанском рату у бившој Југославији, муслимански борци из иностранства похитали у помоћ, како их је означио „тзв. Бошњацима, значи муслиманима“.

– Значи постоји известан ризик да се створи европска база исламског тероризма – рекао је о Босни и Херцеговини чешки председник.

Земан је такође изјавио да се са учесталим нападима на туристичке циљеве у Европи плаши да ће исламски терористи обратити пажњу и на туристичко срце Чешке, главни град Праг који је до сада остао поштеђен напада и препоручио је градским властима да пооштре мере обезбеђења као што је он наредио да се пооштре у председничком замку Храдчани у Прагу.

слободнаевропа.орг

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Опасна мигрантска рута преко Пљешевице (видео) 11

Опасна мигрантска рута преко Пљешевице (видео)

Да би прешли границу Хрватске и ушли у Европску унију, избеглице и мигранти не бирају …

Први муџахедин у Босни британски агент! 12

Први муџахедин у Босни британски агент!

Нусрет Абдибеговић, нови муфтија бањалучки, није био само први муџахедин на тлу Босне током претходног …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *