Андреј Вучић напао Жандарамерију, добио по тамбури па се уз помоћ бате Алека свети!

Пред Вишим судом у Београду данас почиње поновљено суђење седморици жандарма због њиховог сукоба са Андрејом Вучићем и Предрагом Малим 2014. године.
Апелациони суд укинуо је у јуну првостепену пресуду за физички напад на Андреја Вучића, Предрага Малог и два припадника Војске Србије.

Апелациони суд у Београду укинуо је у јуну првостепену пресуду којом су седморица припадника Жандармерије осуђена условно на шест до осам месеци затвора јер су током геј параде 2014., вршећи своју полицијску дужност, дошли у сукоб са браћом тадашњег председника Владе Србије и тадашњег градоначелника Београда Андреја Вучића и Предрага Малог, као и двојицу припадника Војске Србије, те потврдио ослобађајућу пресуду командиру вода Треће јединице за противтерористичка дејства Радету Матићу.

Виши суд у Београду осудио је 8. децембра 2017. године шесторицу припадника Жандармерије на шестомесечне условне казне затвора, са роком провере од две године. Један жандарм је осуђен на осам месеци затвора, условно на три године, док је осми припадник Жандармерије ослобођен одговорности.

Негирали кривицу

На шест месеци затвора, условно на двије године, осуђени су Предраг Митровић, Славко Стојановић, Далибор Ђорђевић, Златко Гигић, Бобан Лекић и Митар Милосављевић. Они су првостепеном пресудом осуђени за кривично дело злостављање и мучење.

На осам месеци условно осуђен је Драган Савић, такође првостепеном пресудом и због кривичног дела напад на војно лице док је Раде Матић ослобођен одговорности.

Током суђења које је почело још 30. априла 2015., жандарми су тврдили да су 28. септембра 2014. поступили по закону, и да нису починили кривична дјела која им се стављају на терет.

Србин.инфо

Актуелно

Друмски разбојници на Kоридору 10

Брже и боље су Мрњавчевићи изградили Скадар на Бојани, него што ће Вучићи Kоридор 10 …

Цео живот у пепелу због Вучићевих мафијаша

„Нећу престати да пишем о мафији, па макар ме убили“, каже Милан Јовановић коме су …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons