fbpx

Азијски милијардери прешишали америчке

0
(0)

Први пут је укупан број милијардера у Азији премашио број америчких. Према најновијем извештају, три четвртине нових милијардера у свету потиче из Кине и Индије.

Већина светских милијардера сада живи у Азији, према извештају од укупно 1.550 милијардера који су саставили „Ју-Би-Си и Прајсвотерхаускуперс“.

Након пада 2015. године, прошлогодишње богатство милијардера порасло је за 17 одсто на шест билиона долара. Због економске експанзије у Азији у овом региону у просеку сваког другог дана неко постане нови милијардер.

Према тренутној стопи развоја, предвиђа се да ће Азија такође превазићи САД у укупном богатству милијардера у наредне четири године.

Кина је забележила највећи број милијардера – 609. Њу прати САД у којима живи 552 милијардера. Немачка је на трећем месту са 109, а Индија на четвртом са 100.

– Комбинација геополитичке стабилности у Кини, растуће кинеске цене некретнина, трошкови инфраструктуре, растућа средња класа и растуће цене робе све укупно је допринело повећању богатства – наводи се у извештају.

Вестионлине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Американци ће Европску унију полако уништавати 5-10 година

0 (0) Америчка стратегија је: разбити Кину и освојити Европску унију САД је пацифичко партнерство …

ЦРНИ ПОНЕДЕЉАК Улагачи се повлаче, нови суноврат азијске берзе

0 (0) Азијске берзе неће по добом памтити овај понедељак, с обзиром да су цене …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *