„Бебац”: министарка Ђукић Дејановић да престане да замајава родитеље

0
(0)

Нови Сад – Родитељски портал „Бебац” (www.bebac.com) упутио је отворено писмо министарки задуженој за демографију и популациону политику Славици Ђукић Дејановић у којем ју је позвао да престане да „замајава” родитеље у вези са Законом о финансијској подршци породицама са децом.

– С обзиром на позицију и сву одговорност коју она носи, могли сте се барем адекватно информисати о свим неправилностима новог закона. Рекли сте да жене којима су смањене плате по старом закону нису добијале ни толико. Ако је то све што имате да кажете на чињеницу да ће родитељи подизати дете са хиљаду динара током породиљског боловања, треба сместа вашу функцију да препустите неком ко заиста разуме проблеме са којима се родитељи данас суочавају – навео је „Бебац” у саопштењу, преноси Бета.

Подсетили су министарку да је по старом закону жена која је радила три месеца, а потом остала трудна, добијала 100 одсто накнаде зараде, јер је и трудничко боловање улазило у обрачун, а данас ће та иста жена добијати „много мању, мизерну плату”.

– Такође би требало да знате да овај закон није усклађен са Законом о раду и Међународном конвенцијом о заштити материнства. Да дискриминише и доводи на руб сиромаштва велики број родитеља. Како то да се вама није јавила ниједна жена која зарађује више од три просечне плате? Нама се јављају свакодневно, а како маме сведоче, више пута су писале и вама – пише у саопштењу са сајта.

Оптужили су министарку да од дана ступања на снагу новог Закона о финансијској подршци породицама са децом није одговорила ни на један захтев родитеља, док сваку прилику користи да „понижава” родитеље и „замајава” их изговорима и лажним информацијама.

– У складу са својом функцијом, очекујемо да будете на страни родитеља. Зато престаните да замајавате родитеље и хитно иницирајте измене закона који иде на штету великог броју породица у Србији – навео је „Бебац”.

Политика.рс

Фото Д. Јевремовић

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend