fbpx

„Бебац“ Влади Србије: Хитно исплатите трудницама све плате

0
(0)

Београд – Родитељски портал Бебац затражио је од Владе Србије да трудницама хитно исплати све закаснеле накнаде за трудничко боловање.

„Од силних обећања и прича о подизању наталитета ово је реалност: трудницама и даље касне накнаде за трудничко боловање. Ово је само још једна потврда крајње неозбиљног и неодговорног приступа државе родитељству. Захтевамо да пронађете решење и да ниједној трудници више не касни накнада за боловање ни један једини дан!“, навео је Бебац (www.бебац.цом) у отвореном писму Влади Србије.

Прецизира се да је Бебац од Републичког фонда здравственог осигурања (РФЗО) добио званичан одговор да накнаде касне због „неадекватног планирања средстава за исплату накнаде зараде за трудничко боловање“.

Портал Бебац је подсетио да је по Закону о здравственом осигурању РФЗО обавезан да изврши уплате у року од месец дана од пријема документације од послодавца и затражио одговорност за кршење закона.

„Већ је устаљена пракса да послодавци и РФЗО одговорност пребацују једни на друге, док родитељи испаштају, и то у ситуацији када их чекају додатни трошкови око куповине опреме за бебе и то по најскупљим ценама у Европи, а нико им неће опростити ни плаћање рачуна држави због које су сад у проблему“, додаје се.

Бебац је поручио надлежним државним органима и институцијама да престану да „замајавају“ родитеље „лажним обећањима и у најмању руку лицемерним пропагирањем кампања за повећање наталитета“.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Минималац расте најмање три хиљаде динара

2 (1) Минимална цена рада за 2020. годину биће повећана најмање десет одсто. Тако бар …

Београд: Из ГСП одлази још 350 возача

4.5 (19) У потрази за бољом зарадом возачи аутобуса већ неколико година одлазе из Београда, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *