fbpx
Насловна / Србија / Хроника / Настављено суђење шефу Дачићевог кабинета Бранку Лазаревићу за одавање службене тајне

Настављено суђење шефу Дачићевог кабинета Бранку Лазаревићу за одавање службене тајне

Поновљено суђење бившем шефу кабинета министра унутрашњих послова Србије Бранку Лазаревићу, оптуженом за одавање службене тајне припадницима криминалног клана Дарка Шарића настављено је данас у Специјалном суду у Београду, изношењем одбране оптужених Бориса Гаре и Радована Штрпца. На питање тужилаштва да ли је сведоку Милету Јерковићу тада рекао да је прислушкиван и да је те информације добио од Лазаревића, адвокат Радован Штрбац је рекао да је тако нешто могуће, али да о томе није заправо разговарао са Лазаревићем, као и да то сигурно не би чинио у његовом кабинету „јер има толико безбедносне културе”, преноси Бета.

Он је казао да је у кабинет код Лазаревића ишао једном, да са њим разговарао о држављанству за једну особу и дозволи за пиштољ за другу и да се подаци о томе налазе на копији хард диска која је достављена суду.

Штрбац је рекао да је Јерковићу рекао да ће му Лазаревић јавити ако почне акција против њега, а да му је Јерковић нудио 200.000 евра да га упозна са Лазаревићем.

Он је додао да га је једном Јерковић чекао у „нелегално” озвученом аутомобилу, када је он ушао у зграду у којој је Лазаревићев кабинет, али да није ишао тамо, као и да је Јерковићу рекао да „Бранко није ту”.

Штрбац је рекао и да се он у односу са људима поставља према томе с ким има посла, а да је за Јерковића проценио да је „варалица и преварант, која једино разуме језик новца и везе, познанстава”.

На питање Бранка Лазаревића, да ли је Јерковићу рекао да се њихове супруге познају, Штрбац је одговорио потврдно, а на питање да ли је то била тачна информација, Штрбац је рекао да он ни не зна да ли је Лазаревић ожењен.

Он је додао и да верује да је Јерковић био инструиран да са њим стално разговара о Лазаревићу.

Од децембра прошле године више пута било је најављивано да ће Јерковић сведочити у поступку, али се он није појављивао.

Судско веће данас је обавестило присутне да их је жандармерија обавестила да он више није у њиховој надлежности и да се обрате Полицијској управи Нови Сад, која их је обавестила да се према њиховим сазнањима Јерковић налази већ три године у САД на Флориди, где ради.

Према оптужници, Лазаревић је 2008. и 2009, као припадник криминалне групе Дарка Шарића, у више наврата одавао „нарочито поверљиве податке” који представљају службену тајну, о спровођењу посебних доказних радњи у преткривичном поступку који је био у току.

Политика.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Нико још није гласао. Будите први!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Милован Бркић – Вучићев картел тргује оружијем, отворићу сва тајна досијеа! (видео)

4.6 (10) Гост Славија инфо ТВ, био је Милован Бркић, главни и одговорни уредник листа …

НОВО ХАПШЕЊЕ У САД: Српски нарко дилери „пали“ са пола тоне кокаина!

2 (2) ПОСЛЕ хапшења код Азорских острва и заплене 800 килограма кокаина, сакривених у једрилици …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *