Настављено суђење шефу Дачићевог кабинета Бранку Лазаревићу за одавање службене тајне

0
(0)

Поновљено суђење бившем шефу кабинета министра унутрашњих послова Србије Бранку Лазаревићу, оптуженом за одавање службене тајне припадницима криминалног клана Дарка Шарића настављено је данас у Специјалном суду у Београду, изношењем одбране оптужених Бориса Гаре и Радована Штрпца. На питање тужилаштва да ли је сведоку Милету Јерковићу тада рекао да је прислушкиван и да је те информације добио од Лазаревића, адвокат Радован Штрбац је рекао да је тако нешто могуће, али да о томе није заправо разговарао са Лазаревићем, као и да то сигурно не би чинио у његовом кабинету „јер има толико безбедносне културе”, преноси Бета.

Он је казао да је у кабинет код Лазаревића ишао једном, да са њим разговарао о држављанству за једну особу и дозволи за пиштољ за другу и да се подаци о томе налазе на копији хард диска која је достављена суду.

Штрбац је рекао да је Јерковићу рекао да ће му Лазаревић јавити ако почне акција против њега, а да му је Јерковић нудио 200.000 евра да га упозна са Лазаревићем.

Он је додао да га је једном Јерковић чекао у „нелегално” озвученом аутомобилу, када је он ушао у зграду у којој је Лазаревићев кабинет, али да није ишао тамо, као и да је Јерковићу рекао да „Бранко није ту”.

Штрбац је рекао и да се он у односу са људима поставља према томе с ким има посла, а да је за Јерковића проценио да је „варалица и преварант, која једино разуме језик новца и везе, познанстава”.

На питање Бранка Лазаревића, да ли је Јерковићу рекао да се њихове супруге познају, Штрбац је одговорио потврдно, а на питање да ли је то била тачна информација, Штрбац је рекао да он ни не зна да ли је Лазаревић ожењен.

Он је додао и да верује да је Јерковић био инструиран да са њим стално разговара о Лазаревићу.

Од децембра прошле године више пута било је најављивано да ће Јерковић сведочити у поступку, али се он није појављивао.

Судско веће данас је обавестило присутне да их је жандармерија обавестила да он више није у њиховој надлежности и да се обрате Полицијској управи Нови Сад, која их је обавестила да се према њиховим сазнањима Јерковић налази већ три године у САД на Флориди, где ради.

Према оптужници, Лазаревић је 2008. и 2009, као припадник криминалне групе Дарка Шарића, у више наврата одавао „нарочито поверљиве податке” који представљају службену тајну, о спровођењу посебних доказних радњи у преткривичном поступку који је био у току.

Политика.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Страх од букагија: Браћа Вучић, Ана Брнабић и чланови картела чекају на хапшење

4.7 (150) Првог дана након гласања у САД-у почео је велики транспорт ратних злочинаца, миљеника …

Полицајац узбуњивач: Нови шеф београдске полиције – пријатељ Звонка Веселиновића и власник МХЕ (видео)

4.5 (8) Новинар СРБИН.инфо Војин Радовановић разговарао је са Миланом Думановићем, бившим оперативцем МУП-а Србије, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend