Беране: Отпад са дивље депоније убија Лим

0
(0)

БЕРАНЕ – Драма на дивљој депонији Васове воде, на само два километра од строгог центра града, на коју су локалне власти за седам година истовариле око милион тона отпада, који је због одлагања медицинског, добио статус опасног, у четвртак је била на врхунцу.

Киша која без прекида пада 24 сата и нема најава да би ускоро могла да престане, само је појачала потоке који већ неколико дана односе тоне и тоне опасног отрова у Лим и даље ка Бијелом Пољу, Пријепољу и Прибоју. Еколози су пре неколико дана председнику општине Беране Вуки Голубовићу и министру рада у Влади Црне Горе Суаду Нумановићу „у брк“ скресали шта мисле о депонији и онима који на том месту желе да граде регионалну депонију с рециклажним центром за четири или седам општина са севера Црне Горе.

У среду су мештани МЗ Берансело, подржани од представника неколико суседних месних заједница али и оних из града, после пете по реду интервенције полиције, која је пробила шесту блокаду депоније коју је „увео“ Савет МЗ, поново блокирали депонију и забранили истовар смећа.

– Нека нас хапсе. Ми их добијамо на суду, али, плаћаћемо казне и робијаћемо ако треба. Неће нас уплашити. Киша данима носи опасни отпад у Лим који постаје мртва река. Ко ће сада доћи на њене обале. Ускоро то може да постане и међународни проблем – каже председник Одбора за заштиту животне средине у МЗ Берансело Радоје Мишковић.

 

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Полиција у Беранама прети хапшењем народа, дрон снима учеснике протеста (видео)

5 (2) Огорчени збивањима у Подгорици, где су све саобраћајнице блокиране како би се спречили …

Српско братство Васојевића код Берана блокирало путне комуникације у знак протеста

5 (1) Српска братства из великог племена Васојевићи блокирала путне комуникације око Берана у циљу …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend