БИА: Од српске безбедности остадоше само слова

0
(0)

Косовска обавештајна агенција (КИА) оповргла је вест коју је саопштила РТК (“РадиоТВ Косово”),  у којој су изнесени подаци “да су Косовски Срби сами себи рушили споменике и сами себи наносили штету на гробљима” својих предака, у Витини, Призрену, Клокоту и још неким местима на Косову и Метохији.

КИА је саопштила да они нису дали такве информације нити је ико из обавештајне службе Косова тако нешто потврдио. 

Ако Обавештајна служба Косова, у чије инфорамције ,“јел` те, не треба никада сумњати”(?), и који се хвале својим “одговорним радом”, (у чта не сумњамо, посебно када су Срби, који живе на Косову и Метохији, предмет њиховог интересовања, при чему су вло лака мета за разне игре албанске, косовске и других страних служби који одрадјују послове за рачун својих влада), онда с`правом постављамо питање чиме се то бавила БИА Србије, када није била у стању да још пре два месеца сазна намеру о постављању споменика ОВПБМ у Прешеву???

И сам Министар унутрашњих послова је, пре неколико дана, изразио тобоже изненађење (ма није могуће???) јер њега наводно :”…није нико обавестио ни када се споменик клесао у Власотинцу, ни када је прављен и монтиран, ни када је постављен на сред Прешева, а све то није могло да се догоди у једном дану…” Баш да му поверујемо на тој критици!!!!

Иако је претходних година, после октобарских урушавања државе, када је на стагнацију њеног рада утицало и стално мењање њених челника који су постављани од разних партија које су тада имале већину у власти, и по обичају била прозивана од стране разних српских политичких “голуба превртача”, БИА Србије, је заборавила своје задатке и надлежности.

Задатак БИА

Потсећамо да БИА представља безбедносно-обавештајну службу, надлежну како за обавештајне, тако и за контраобавештајне и безбедносне послове. Припадници БИА имају право да примењују полицијска овлашћења приликом обављања безбедносних послова. У те послове спадају откривање, праћење, спречавање и пресецање делатности организација и лица усмерених ка вршењу организованог криминала и кривичних дела са елементом иностраног, унутрашњег и медјународног тероризма и најтежих облика кривичних дела против човечности и медјународног права, као и против Уставом утврђеног поретка и безбедности Републике Србије.

БИА-у Србије, тешко да је више можемо с`поносом назвати “нашом,Српском”, (као што су Американци поносни на ЦИА, или Немци на БНД, Британци на МИ6, итд), ако узмемо у обзир жалосну чињеницу да већ више од деценију уназад, Србијом вршљају буљуци страних агенатапрерушених у дипломатске представнике својих влада, међу којима су неки од њих своје канцеларије отворили (и уз сагласност свих наших власти, на жалост) и у Министарству одбране. А да не причамо о већ “школској обради” свих наших политичара у Влади, који уместо да заступају инетересе државе Србије увек и на сваком месту, а у стварности се догадја да наши министри не смеју да попију ни кафу по сопственом укусу, или да ролетне на прозору свог кабинета подигну без одобрења западних дипломата!!!

Можда ће оваква конструктивна критика припадницима БИА Србије, пасти “толико тешко”(!!!) да ће њихов директор “одлучити да окрене нови лист”, па се “с`поносом” (??) вероватно може кроз неколико дана, у неком од наших најтиражнијих листова очекивати вест, са на пример следећим садржајем:

                                 цлип_имаге002[9]

“ УРГЕНТ: Ангажујући све ресурсе којима располаже та, надамо се још увек наша агенција, БИА Србије (Сецуритy Информатион Агенцy), је током претходних дана извела бриљантну тајну обавештајну акцију, дошавши до информације која је у рангу државне тајне. Због њеног значаја,директор БИА је лично однео ту информацију Предсенику Србије.

   Према нашим поверљивим изворима (смештеним у просторајама седишта БИА у улици Краљице Ане, на Бањици), степен такве информације је био толико тајан, да чак ни једна од страних обавештајних служби којима је преплављен Београд, и чији агенти вршљају по Влади Србије и читавој држави, није имала сазнања, па чак ни помоћно особље државних институција нису успели да се докопају садржаја информације, коју је први прочитао Председник Србије.

   Из добро обавештених извора, смештених и у Председништву Србије, који су имали увид у садржину документа (без права фотокопирања), а према њиховим информацијама из прве руке, у документу се налази информација о плану Султана Сулејмана да уклони свог Великог Везира Ибрахим Пашу (из Парге, Грчка), путем дављења!!! Врхунски податак !!!

Председник Србије је, према нашим сазнањима, био одушевљен таквом бриљантном акцијом припадника БИА, па је одлучо да, позивајући се на немерљиву историјску повезаност нашег и турског народа, о овом плану хитно извести предсеника Турске Абдулаха Гула, као и председника Грчке Кароласа Папуљаса, обзиром на тешку економску ситуацију у којој се налази грчки народ…

Ова акција БИА је имала задатак да покаже српској јавности, да се у њеном саставу налазе врло способни људи, одбацујући све критике на њихов рад, осећајући се погођеним прозивањима од стране Министра унутрашњих послова о непосвећивању довољно пажње једном каменоресцу из Власотинаца!!

Зато ће руководство БИАвероватно одлучити да убудуће један од додатних задатака службе,буде и тај,  да све каменоресце на територији Србије стави под присмотру, обзиром да се може очекивати постављање сличних споменика у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа.”

Ако би се којим случајем оваква или слична вест појавила у нашим медијима, тешко да би слика о (не)активности БИА “у заштити државног поретка Србије”, могла да изазове похвале код наших грађана!! Пре би се у закључку могла написати она реченица: ”свака сличност са стварним догађајима и ликовима је измишљена”!! А можда би баш таква информација побудила “конструктивност” читалаца у очекивању њихових идеја за сличне “обавештајне акције”, (попут горе описане), а које би могла да спроведе БИА Србије….

 

©Гето Србија

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Мирослав Алексић: Поднећу кривичну пријаву против заменице тужиоца за организовани криминал Дубравке Дмитровић

4.5 (11) Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је да ће поднети кривичну пријаву против …

Kаква је улога фирме “Супериор” у афери “Јовањица”

5 (4) Предраг Kолувија, већински власник имања „Јовањица“, на коме је новембра прошле године заплењена …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *