Бивша државна секретарка МУП променила име фирме, па добила нови посао од тог министарства

5
(8)

Само три недеље након што је Инсајдер открио да је фирма у власништву бивше државне секретарке МУП-а Милене Вуковић добила посао обезбеђења зграде тог министарства, промењен је назив фирме, а десет дана касније Вуковић је као део конзорцијума закључила нови посао са МУП-ом. У сред ванредног стања, од Републичког геодетског завода добила је и посао обезбеђења и противпожарне заштите.

БПС Сецуритy, фирма у власништву бивше државне секретарке МУП-а, заједно са још три фирме, како је открио Инсајдер почетком фебруара, добила је посао да обезбеђује објекте МУП-а. Посао чувања објеката МУП-а који је додељен овом конзорцијуму вредан је најмање 60 милиона динара, односно пола милиона евра.

И док је за приватну фирму МУП сигуран извор зараде, још нико није дао разумно објашњење зашто би приватно обезбеђење чувало наоружане полицајце чији је задатак да чувају све нас.

У међувремену, име фирме промењено је у Нотега Сецуритy, а власница је Милена Вуковић која је кратко била државна секретарка Министарства унутрашњих послова и, како су пренели медији, саветница министра унутрашњих послова Небојше Стефановића.

За државну секретарку је именована у септембру 2015, а већ крајем јануара 2016. поднела је оставку.

Фирму за приватно обезбеђење БПС Сецуритy оснива почетком фебруара 2017, а први посао за државу, заједно са још шест фирми, добија једанаест дана касније – и то обезбеђење објеката Пореске управе.

Радила је и за ЈKП Београдски водовод и канализација, ГСП Београд, Паркинг Сервис, Градски центар за социјални рад, ЕПС, Пошту…

Другог марта ове године, БСП Сецуритy мења име у Нотега Сецуритy након чега, како открива Инсајдер, заједно са фирмама Емпорио теам, Телус про и Гоодхоусе толмак, добија посао одржавања хигијене у МУП-у.

Kао једини понуђачи, уговор вредан 70 милиона динара без ПДВ-а са МУП-ом су потписали 13. марта ове године.

Нови посао од државе добила је и у току ванредног стања када је фирма бивше државне секретарке склопила уговор са Републичким геодетским заводом 24. марта.

Посао обезбеђења од 72 милиона динара без ПДВ-а добила је заједно још једном фирмом у њеном власништву – Нотега Цорпоратион и фирмом Сион Гард из Београда.

И фирма Нотега Цорпоратион бележи бројне послове са државом, међу којима и посао одржавања хигијене у ЕПС-у који је добила заједно са још неколико других компанија вредан скоро милијарду динара.

Министарство унутрашњих послова до данас није одговорило на питања Инсајдера у вези са додељивањем посла бившој државној секретарки овог министарства које смо им упутили још 12. фебруара.

Инсајдер.нет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Нарко дилер Предраг Колувија се састајао са државним секретаром МУП-а Милосавом Миличковићем

5 (2) Суђење већинском власнику пољопривредног газдинства „Јовањица“ Предрагу Колувији и још деветоро оптужених за …

Алексић: Оптужница за Јовањицу демантовала Андреја Вучића

5 (12) Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је данас да је оптужница против окривљених …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend