fbpx

Бивша државна секретарка МУП променила име фирме, па добила нови посао од тог министарства

5
(8)

Само три недеље након што је Инсајдер открио да је фирма у власништву бивше државне секретарке МУП-а Милене Вуковић добила посао обезбеђења зграде тог министарства, промењен је назив фирме, а десет дана касније Вуковић је као део конзорцијума закључила нови посао са МУП-ом. У сред ванредног стања, од Републичког геодетског завода добила је и посао обезбеђења и противпожарне заштите.

БПС Сецуритy, фирма у власништву бивше државне секретарке МУП-а, заједно са још три фирме, како је открио Инсајдер почетком фебруара, добила је посао да обезбеђује објекте МУП-а. Посао чувања објеката МУП-а који је додељен овом конзорцијуму вредан је најмање 60 милиона динара, односно пола милиона евра.

И док је за приватну фирму МУП сигуран извор зараде, још нико није дао разумно објашњење зашто би приватно обезбеђење чувало наоружане полицајце чији је задатак да чувају све нас.

У међувремену, име фирме промењено је у Нотега Сецуритy, а власница је Милена Вуковић која је кратко била државна секретарка Министарства унутрашњих послова и, како су пренели медији, саветница министра унутрашњих послова Небојше Стефановића.

За државну секретарку је именована у септембру 2015, а већ крајем јануара 2016. поднела је оставку.

Фирму за приватно обезбеђење БПС Сецуритy оснива почетком фебруара 2017, а први посао за државу, заједно са још шест фирми, добија једанаест дана касније – и то обезбеђење објеката Пореске управе.

Радила је и за ЈKП Београдски водовод и канализација, ГСП Београд, Паркинг Сервис, Градски центар за социјални рад, ЕПС, Пошту…

Другог марта ове године, БСП Сецуритy мења име у Нотега Сецуритy након чега, како открива Инсајдер, заједно са фирмама Емпорио теам, Телус про и Гоодхоусе толмак, добија посао одржавања хигијене у МУП-у.

Kао једини понуђачи, уговор вредан 70 милиона динара без ПДВ-а са МУП-ом су потписали 13. марта ове године.

Нови посао од државе добила је и у току ванредног стања када је фирма бивше државне секретарке склопила уговор са Републичким геодетским заводом 24. марта.

Посао обезбеђења од 72 милиона динара без ПДВ-а добила је заједно још једном фирмом у њеном власништву – Нотега Цорпоратион и фирмом Сион Гард из Београда.

И фирма Нотега Цорпоратион бележи бројне послове са државом, међу којима и посао одржавања хигијене у ЕПС-у који је добила заједно са још неколико других компанија вредан скоро милијарду динара.

Министарство унутрашњих послова до данас није одговорило на питања Инсајдера у вези са додељивањем посла бившој државној секретарки овог министарства које смо им упутили још 12. фебруара.

Инсајдер.нет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Због огромног притиска јавности режим ће по свој прилици за две године продужити рок за замену оружних листова

4.9 (15) Три посланика у Скупштини Републике Србије потписала су јуче предлог да се измени …

Разоружавање о трошку грађана

4.7 (22) Учланио сам се у стрељачки клуб и пуцао, извадио лекарско уверење, платио све …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *