Бивши директор Kрушика уплатио најмање две донације Безбедносно-информативној агенцији

5
(3)

Некадашњи директор фабрике Kрушик Младен Петковић, уз сагласност Надзорног одбора те компаније, уплатио је најмање две донације Безбедносно-информативној агенцији (БИА), а предузеће из Ваљева је обе донације прогласило пословном тајном, пише НИН у броју од четвртка.

У тексту под насловом „Донације из БИА пословна тајна“ наводи се да су те исплате ишле са посебних рачуна, који нису блокирани, као што је то случај са главним рачуном фабрике који је у блокади од 27. јануара 2017. године због чега неки повериоци Kрушика три године не успевају да наплате своја потраживања.

„Да ствар буде још чуднија, пара за донације је било, али није за редовно пословање, због чега је Kрушик морао да се задужује код банака. Тако је директор Петковић 28. септембра 2018. донео две одлуке о донацијама за БИА. Надзорни одбор је већ 2. октобра дао сагласност на обе одлуке. Тако су од запослених сакривени подаци о томе коме је и због чега уплаћено 540.000 плус 100.000 динара“, стоји у тексту.

Лист је пренео да се у одлукама о донацијама наводи да је 100.000 динара додељено БИА „ради покрића средстава за израду техничке документације за реконструкцију степеништа и дела фасаде ПУ (Полицијске управе) Ваљево“, док је 540.000 динара додељено „ради реконструкције степеништа и дела фасаде ПУ Ваљево“.

„Само месец дана касније Kрушик је због беспарице од Српске банке узео кредит од два милиона евра, а у марту исте године Петковић је од Српске банке тражио да се продужи рок за враћање последње рате (449.966 евра) старог кредита од 2,25 милиона евра“, пренео је недељник.

Додаје се да је донацију од Kрушика примио директор БИА Братислав Гашић, „Петковићев страначки колега из СНС-а“, као и да њих двојицу донације повезује „још један, додуше нереализован аранжман“.

„Приватна фирма Лукнес из Kрушевца, чији је власник Небојша Гашић, почетком 2016. договарала је са Kрушиком куповину пуњења за мине од 120 милиметара. Тај уговор вредан 139.408 америчких долара је закључен, крајњи купац је требало да буде фирме Абу-Kир Цомпанy фор Енгинееринг Индустриес из Александрије у Египту, али тај посао, сплетом различитих околности никада није реализован“, пише у тексту.

НИН је пренео и тврдње узбуњивача из Kрушика Александра Обрадовића да је власник Лукнеса Небојша Гашић у сродству са Братиславом Гашићем.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Плантажа марихуане “Јовањице”: Иза Предрага Колувије и плантаже марихуане не стоји особа А. В.

4.6 (9) Суђење већинском власнику пољопривредног газдинства „Јовањица“ Предрагу Колувији и осталим оптуженим за недозвољену …

Отворено писмо Предрагу Кону

4.8 (900) Предраже Коне молим да се уклоните са медија, Ваша неискреност а слободан сам …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend