БЛОКИРАНА ПРУГА БЕОГРАД-БАР: Пронађена бомба на прузи код Пријепоља!

0
(0)

ПРИЈЕПОЉЕ – На прузи Београд-Бар у поподневним сатима је обустављен саобраћај због ручне бомбе која је пронађена поред пруге, недалеко од Пријепоља.

Према сазнањима Курира, у насељу Залуг, на улазу у Пријепоље, поред пруге је пронађена ручна противпешадијска дефанзивна бомба, везана жицом.

Како Курир ексклузивно сазнаје, бомба је била постављена између шина, а осигурач извађен…

– Поред тога што је извађен осигурач, кашика је жицом везана за тело бомбе. Познато је да се бомба активира када се кашика одвоји од тела бомбе – наводи извор Курира са лица места.

Полиција обезбеђује лице места, док се очекује долазак увиђајних екипа, како би се отклонила опасност и нормализовао саобраћај.

Министарство унутрашњих послова потврдило је вечерас да је код Пријепоља, поред шина на прузи Београд – Бар, пронађена ручна бомба, али је тврди да није била „везана жицом“.

– Саобраћај на овој железничкој деоници је обустављен, у току је увиђај и очекује се долазак контрадиверзионе екипе које ће уклонити ручну бомбу. Министарство истиче да нема никакве опасности по људе и објекте – наводи се у саопштењу МУП-а.

Железнице Србије вечерас су потврдиле да је на деоници барске пруге између Бистрице и Пријепоља саобраћај у у прекиду, од 15.38 сати, након што је чувар пруге железничке компаније „Инфраструктура железнице Србије“ приликом обиласка терена у месту Залуг између шина уочио ручну бомбу М-75.

– Руководство и стручне службе „Инфраструктуре железнице Србије“ о овоме су одмах обавестиле МУП. Специјализоване јединице МУП-а у изузетно кратком року изашле су на лице места и предузеле све потребне безбедоносне мере.

Железнички саобраћај на овој деоници барске пруге је обустављен, а специјализоване јединице МУП-а забраниле су приступ месту на којем је пронађена бомба. Путнички воз број 431, који је из Бистрице саобраћао ка Пријепољу, са око 45 путника, одмах је заустављен, а затим враћен у железничку станицу Бистрица. Железничка компанија „Србија Воз“ организовала је превоз путника из овог воза аутобусима из Бистрице до Бијелог Поља.

Железнички саобраћај на овој деоници барске пруге биће обустављен, све док специјализоване стручне службе МУП-а не заврше свој посао – наводи се у саопштењу Железница.

Како смо успели да сазнамо у овој компанији, чувар пруге који је приметио бомбу свакодневно пролази овом деоницом па се може претпоставити да је експлозивна направа данас бачена.

Курир.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Пријепоље: Општинари појели и попили 44 просечне плате у кафани

0 (0) Пријепоље – Челници општине Пријепоље, једне од најнеразвијенијих у Србији, у наредних 12 …

Зорана Михајловић за 108км пруге у равници потписала уговор вредан 943 милиона €

0 (0) „Неодговорност и некомпетентност министара у актуелној српској влади оставиће трајне последице на развој …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend