Насловна / Србија / Хроника / Зорана Михајловић за 108км пруге у равници потписала уговор вредан 943 милиона €

Зорана Михајловић за 108км пруге у равници потписала уговор вредан 943 милиона €

„Неодговорност и некомпетентност министара у актуелној српској влади оставиће трајне последице на развој земље и додатно закуцати народ у сиромаштво“, изјавио је Никола Јовановић, потпредседник Народне странке.

– Најновији пример је уговор о кредиту од чак 943 милиона евра за само 108 километара пруге између Новог Сада и Суботице.

Тим поводом, јавно питам Зорану Михајловић:

1) Да ли је урађена студија оправданости такве баснословне инвестиције?

2) Да ли је расписан тендер за извођење радова, као што су то урадили Мађари за свој део пруге?

3) Да ли има икаквог смисла да се на једној деоници пројектује пруга за брзине од 200 километара на сат, када је у остатку земље просечна брзина возова 40 километара на сат?

4) Зашто није послушала мишљење струке да је између Новог Сада и Суботице довољна пруга једног колосека за брзине од 140 километара на сат? То би коштало чак четири пута мање, а у потпуности би одговарало потребама путничког и робног превоза!

5) Да ли је реч о кредиту за исту пругу за коју је 19. децембра 2014. године у интервјуу „Политици“ рекла да ће бити потпуно завршена средином 2017. године?

Министарка Михајловић је већ нанела огромну штету Србији тиме што је 2016. године покренула укидање 800 километара пруга од којих зависи квалитет живота наших грађана, док је у Београду укинула железницу у ужем градском језгру, што је у Европи још једино Тирана урадила. Зато сматрам да је једини частан излаз неопозива оставка Зоране Михајловић – закључује Јовановић.

Ветсионлине

Актуелно

Неша Роминг не сме у роминг

У Америци почиње поступак против кинеске компаније „Хјуавеи“, којим ће бити обухваћене и поједине српске …

Тендер за Комерцијалну банку најкасније почетком јуна

Тендер за избор стратешког партнера за Комерцијалну банку биће објављен најкасније почетком јуна, изјавио је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *