БОЈАН ЈОВАНОВИЋ ОТАЦ УБИЈЕНОГ ЛУКЕ: Само ме занима чији је кантримен и шта је са њим

0
(0)
БЕОГРАД – То што се тужилаштво жалило Апелационом суду ме не изненађује, то су најавили после пресуде и не очекујем ништа од тога – каже отац Луке Јовановића.

Луку је у јулу 2014. возилом “мини кантримен” усмртио Марко Милићев (35) на београдском Бранковом мосту, а потом побегао из државе. После хапшења у Кини и депортације, Милићев је прошлог октобра осуђен на само четири и по године затвора. Треће основно тужилаштво сада је упутило жалбу на пресуду.

– Тужилаштво је уложило жалбу Апелационом суду у Београду којом тражи да се пресуда укине и суђење понови или да се преиначи посебно у погледу кривичне санкције – рекао је портпарол тужилаштва Иван Марковић.

Он је подсетио да је тужилаштво за Милићева тражило десет година затвора, имајући у виду тежину кривичног дела, да је остале оптужене у том предмету инструирао како да се понашају након инцидента, као и да је више пута осуђиван за друга кривична дела. Жалба је уложена и због битних повреда кривичног поступка.

Лукин отац Бојан Јовановић је рекао да право жалбе има и окривљени Милићев и да је нажалост пракса Апелационог суда да казне смањи или предмете врати на поновно суђење.

– Све ми личи на фарсу. Мене занима чији је “кантримен”, где је и шта се десило са њим. Постоје приче по кулоарима, али нема доказа ни за једну од њих – напомиње Лукин отац.

Милићев је по првостепеној пресуди осуђен за тешко дело против безбедности саобраћаја. Он је у притвору од септембра 2014. године. Окривљен је да је кобне ноћи пијан возио неприлагођеном брзином, ударио Јовановића, а затим није стао да му укаже помоћ. Његов кум Братислав Весовић осуђен је на годину затвора јер је крио Милићева и помогао му да сакрије “кантримен”. Возач “Пинк таксија” Саша Јанковић добио је условну казну од седам месеци затвора, јер није пријавио удес иако је видео да је “кантримен” оштећен.

Нагодба са тужилаштвом

Судија Трећег основног суда је донео пресуде којима је петоро пријатеља Милићева, који су кобне вечери били са њим у ауту, осуђено на казне кућног затвора, за које су се нагодили са тужилаштвом уз признање кривице. Тамара Богдановић је осуђена на 10 месеци кућног затвора, Милица Новаковић на осам, Бојана Петровић на четири, а Никола Лепен и Дана Маневски на по шест месеци.

Блиц/ТМС/АЖА

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Укинута пресуда за убиство Славка Ћурувије

0 (0) Апелациони суд у Београду укинио је првостепену пресуду у случају убиства власника и …

Син убијене малтешке новинарке: Моја мајка је истраживала Ђукановића

4.8 (6) Син Дафне Каруана Галиције, новинарке убијене пре скоро три године на Малти, Метју …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend