Бошко Обрадовић: Борба против криминала и корупције је обична лаж

Бошко Обрадовић: Борба против криминала и корупције је обична лаж

0
(0)
НОВИ САД – Функционер покрета Двери Бошко Обрадовић Двери оптужио је вечерас првог потпредседника Владе Србије Александра Вучића да се само декларативно залаже за борбу против криминала и корупције, јер против ниједне особе коју је ухапсио у последњих годину дана није окончан судски поступак.

„У затворима Србије на вишегодишњим робијама нема ниједног тајкуна и политичара због злоупотреба, што значи да је борба државе против криминала и корупције обична лаж. Кога је то Вучић за годину и по дана ухапсио, а да му је у међувремену завршено суђење“, изјавио је Обрадовић у емисији „Један на један“ РТВ-а.

Према његовим речима, народ у Србији очекује нешто ново јер више нема за кога да гласа пошто су сви исти. „Ми хоћемо нешто ново и ми показујемо да је могуће бавити се политиком мимо странака које нас лажу 24 године. Двери постоје 15 година и ставови су нам исти, а иза нас не постоји афера или брљотина. Ми водимо политику са моралом и поштењем и то је гаранција која је недостајала“, рекао је Обрадовић.

Функционер Двери је рекао да је за тај покрет породица светиња и да породична политика мора бити главна политика у Србији. Како је навео, Србији је потребно министарство за бригу о породици, које ће се обрачунати против беле куге, помоћи самохраним родитељима и презадуженим породицама.

„Постали смо неморална нација и праве вредности више не постоје. Нема образовног, дечјег и културног програма на телевизијама, а ријалити шоу програм постали су мерило вредности“, рекао је Обрадовић и као једну од неопходних мера навео ослобађање плаћања пореза у трајању од годину дана свима који започињу породични бизнис у мањим срединама.

Према Обрадовићевим речима, Дверима је на првом месту српски национални интерес. „Ми немамо никаквог националног и економског интереса да као држава уђемо у ЕУ, јер су нам уништили конкурентност домаће робе и што су све стране банке купиле наш банкарски систем. За ЕУ немамо економску рачуницу и то је 14 година уназад за нас погубно, а за Ервоазијску унију имамо интерес. Царинска унија која се ствара око Русије је будућност и ми се за то залажемо“, рекао је Обрадовић и прецизирао да је поред слободне трговине, Русија „наша историјска заштитница и блиска нам је по души“.

Говорећи о изборним прогнозама за покрет Двери, Обрадовић је рекао да су сва истраживања јавног мњења у Србији намештена за једног човека и да не приказују реалну снагу политичких партија. „Прошли пут су нам давали 0,5 одсто популарности, а добили смо 4,4 одсто, уз изборну крађу, јер смо имали преко пет одсто. Зато ми истраживањима не верујемо ни овога пута и сигурни смо да ћемо добити преко 10 одсто гласова“, рекао је Обрадовић.

Један од лидера Двери поновио је да је став тог покрета да треба укинути аутономију Војводине. На питање да ли то значи да ће Двери бојкотовати наредне покрајинске изборе, одговорио је одречно. „Ми ћемо се кандидовати за покрајинске изборе, а када будемо ушли у Скупштину Војводине залагаћемо се за укидање покрајинске администрације и да буџет буде подељен свим локалним самоуправама у Војводини, јер нам је мука од ове покрајинске администрације која народу само отима паре“, казао је Обрадовић.

 

РТВ

фото: Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Нишки суд покушава свим снагама да смањи казну Немањи Стаменковићу који је маминим аудијем убио дете и оца троје деце

Нишки суд покушава свим снагама да смањи казну Немањи Стаменковићу који је маминим аудијем убио дете и оца троје деце

5 (7) Основни суд у Нишу донео је наредбу да се изврши комисијско вештачење Немање …

ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ обманула јавност – Компанија ЗИЂИН демантовала: Борска Јама није затворена!

ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ обманула јавност – Компанија ЗИЂИН демантовала: Борска Јама није затворена!

0 (0) После еколошког устанка народа где је протестовало више од 30.000 људи, између осталог …

3 Коментара

  1. Al što je napušio onog Ostojića svaka mu čast

  2. Zašto nisu citirane i reči da hoće da ukine AP VOJVODINU a odlazi u N SADdase promoviše

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend