Бошко Обрадовић: Нови Вучићев закон о истополним заједницама противуставан!
Илустрација Тоша Борковић

Бошко Обрадовић: Нови Вучићев закон о истополним заједницама противуставан!

5
(8)

Прво треба отворити јавну расправу, а не наметати готов закон.

Брзопотезно доношење новог закона о истополним заједницама, како се најављује из редова Српске напредне странке, крајње је недемократски и противуставни чин. Недемократски зато што је апсолутна већина грађана Србије, по свима анкетама, против доношења овог закона, рачунајући ту и апсолутну већину бирача Српске напредне странке која предлаже овај закон. Недемократски је и зато што овај закон никада и нигде није стајао у предизборним програмима СНС, тако да се ради о класичној постизборној превари бирача. Коначно, најављени закон је и противуставан јер члан 62 став 2 Устава Србије јасно каже: „Брак се закључује на основу слободно датог пристанка мушкарца и жене пред државним органом”.

Ми овде говоримо у име свих наших бирача, традиционалних верских заједница и свих грађана Србије који држе до породичног морала и породичних вредности, не желећи да нам неко намеће антихришћанске и антипородичне идеје и да их потура нашој деци као нешто модерно.

Зато је једино демократско решење, које би избегло недемократско наметање новог закона, расписивање референдума на тему да ли сте за или против легализације хомосексуалних бракова. Да се у најављеном закону не ради о некаквим истополним партнерствима или истополним заједницама, како се жели приказати, најбоље говори цитат из предлога дела закона који се појавио у јавности: „Истополна заједница је заједница породичног живота два пунолетна лица истог пола која је регистрована пред надлежним органом јавне власти у складу са одредбама овог закона”. Ова дефиниција је преузета из Породичног закона, што говори о тежњи законописца да истополне заједнице изједначи са традиционалним браком и породицом, у сваком смислу. На овај начин се кроз недемократски наметнуту идеологију политичког хомосексуализма жели редефинисати традиционално схватање брака и породице, које је Уставом заштићена категорија и већинско мишљење у Србији на основу којег је изграђен и јавни морал.

Србија је већ довољно подељена земља захваљујући недемократском и криминалном режиму и нису нам потребне нове друштвене поделе и сукоби. Зато позивамо да се најпре отвори јавна расправа на ову тему у циљу смањења друштвених тензија и трагања за интересима општег добра.

Србин.инфо

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Отаџбина: Срамно и кукавичко држање министра Селаковића на седници Савета безбедности – права слика Вучићеве "спремности" и "одлучности" у одбрани КиМ

Отаџбина: Срамно и кукавичко држање министра Селаковића на седници Савета безбедности – права слика Вучићеве „спремности“ и „одлучности“ у одбрани КиМ

4.2 (5) Индолентно, или још боље кукавичко, држање задриглог министра спољних послова Србије Николе Селаковића …

Вучић поручио Србима: Биће још вируса, следеће године примaте другачије вакцине!

Вучић поручио Србима: Биће још вируса, следеће године примaте другачије вакцине!

4.3 (6) По „милионити“ пут, Александар Вучић вечерас гостује на телевизијама с националном фрекфенцијом. И …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend