fbpx
Крст

Божији царски печат

0
(0)
”…у којему и ви, чувши реч истине, јеванђеље спасења вашега и поверовавши у Њега, бисте ЗАПЕЧАЋЕНИ Духом Светим.”(посланица Ефесцима 1, 13)

Шта то значи да смо запечаћени Духом Светим?

Наиме, у време апостола Павла, када је роба превожена са једне дестинације на другу, роба би била запечаћена воштаним печатом, на који би се утискивао печатни прстен власника. То је био јединствени знак о чијој својини се ради. Људи би гледали у сандук, разазнавали воштани печат власништва и не би се усуђивали да га својевољно отварају.

Исто се дешавало и са документом који шаље краљ. Документ би био запечаћен воштаним печатом, на коме се утискивао специјалан краљевски печат. Људи су знали да ако отворе такав документ, а нису особа коме је документ послат, угрожавају сопствени живот.

На исти начин је и Бог спустио свој печат на нас, који желимо бити Његова деца. ”А Бог је онај који нас утврђује с вама у Христу и који нас помаза, који нас и ЗАПЕЧАТИ и даде залог Духа у срца наша.” (посланица Коринћанима 1, 21 – 22)

Овај Божији печат је присуство и деловање Духа Светог у нашим животима и нашим срцима. Након нашег преображаја у Христове следбенике, запечаћени смо Духом Светим.

Претпоставимо да неки лопов хоће да украде актенташну. Погледао је ташну и видео натпис са именом власника и испоставља се да је власник чувени боксер. Највероватније је да лопов неће украсти такву актенташну. Зашто? Зато што би се плашио шта би му се могло десити. Он не би желео бити повређен и пребијен.

На сличан начин и ђаво жели да уништи и украде нас, хришћане. Он се свим силама труди да изазове хаос у нашим животима. Али онда види на нама натпис власника;”Власништво Господа Исуса Христа. Запечаћено и осигурано Духом Светим.”

Тада ђаво одступа од нас, бојећи се Онога коме припадамо.

Не заборавите да је Бог ставио Свој царски печат на вас.

 

Parohija Svetе Trojicе, Roterdam

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

СВЕШТЕНИК НЕНАД ИЛИЋ: Цар је го и носи невидљиви орден

0 (0) Осим што понашање представника Србије постаје заиста јадно да јадније не може бити, …

Печат отишао у историју

0 (0) Од данас се привреди у Србији, с обзиром на увођење е-управе, више не …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *