Брнабић о додели виле Николићу: Најбоље да се у њој одржавају састанци, Русија и Кина су нам од стратешког значаја

Брнабић о додели виле Николићу: Најбоље да се у њој одржавају састанци, Русија и Кина су нам од стратешког значаја

0
(0)

Влада Србије је прошле недеље доделила на коришћење резиденцију у Ужичкој 23 председнику Националног савета за сарадњу са Русијом и Кином, односно Томиславу Николићу који тренутно обавља ту функцију. То је учињено након што је на седници Владе измењена Уредба о непокретностима за репрезентативне потребе Републике Србије. Премијерка Ана Брнабић данас је изјавила да је сарадња са Русијом и Кином од стратешког значаја за Србију, те да је због тога одлучено да се објекат у Ужичкој додели на коришћење Николићу.

„Имамо доста честе посете из Кине и Русије, тако да смо из тог разлога одлучили да то буде објекат за ту намену. Најбоље је да се у тој резиденцији одржавају састанци“, рекла је Брнабић, иако је из Уредбе јасно да ће она пре свега служити за „боравак и репрезентативне потребе“ председника Националног савета за сарадњу са Русијом и Кином.

Од истека мандата Николић кршио прописе
У вили у Ужичкој, која је била предвиђена за председничку резиденцију, већ шест година живи Томислав Николић. У њу се уселио 2012. године, након што је изабран за председника државе. Иако му је мандат истекао још у јуну прошле године, Николић је, супротно прописима, наставио да борави у том луксузном објекту.

Сада је изменама Уредбе та вила на Дедињу додељена на коришћење председнику Националног савета за сарадњу са Русијом и Кином, односно баш њему, а у поменутом документу се наводи и да ће у њој моћи да бораве и страни гости.

На питање зашто је извршена пренамена виле, у Влади Србије су јуче за Инсајдер одговорили да тај објекат не користи само председник Националног савета за сарадњу са Русијом и Кином, већ да је на располагању и за репрезентативне намене тог савета.

„У овом објекту се одржавају и различити састанци делегација на највишем државном нивоу, тако да су ове измене Уредбе донете у циљу обезбеђивања услова за даље развијање сарадње са Русијом и Кином. У њему ће моћи да бораве и гостујуће делегације из тих држава када за тим има потребе. Тако Србија гостима из земаља које су стратешки од изузетне важности за Србију, пружа најбоље могуће гостопримство“, речено нам је у кабинету премијерке Брнабић.

Држава плаћа 400.000 за одржавање виле
Инсајдеру су у Влади Србије званично рекли и да просечни месечни трошкови за одржавање резиденције у Ужичкој износе приближно 400.000 динара или око 3.400 евра које плаћа држава.

„У те трошкове спада редовно одржавање објекта, споља и изнутра, генерално чишћење комплетне зграде два пута годишње, комунални трошкови, као што су вода, струја и телефон, као и грејање на лож-уље“, кажу у Влади.

Као бившем председнику Србије Томиславу Николићу следује низ привилегија. Осим пензије у висини од 80 одсто председничке плате, има право и на канцеларију, саветника и секретара, а може да користи и службени аутомобил с возачем, на онолико времена колико је трајао његов мандат председника.

Извор: Инсајдер, Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Напредњаци су тако стручно почистили ваљевски "Крушик" да тренутно дугује само за воду преко милион €!

Напредњаци су тако стручно почистили ваљевски „Крушик“ да тренутно дугује само за воду преко милион €!

5 (4) Холдинг компанија „Kрушик“, коју је претходне две године потресала афера око продаје оружја …

Ухапшени Аца Босанац за потребе нарко мафије прао прљав новац преко пројекта "Београд на води"!?

Ухапшени Аца Босанац за потребе нарко мафије прао прљав новац преко пројекта „Београд на води“!?

5 (7) Чисто да бисмо знали где живимо, ухапшени Александар Кајмаковић је финансирао План детаљне …

5 Коментара

 1. Toliko privilegije nekorisnom i polupismenom čoveku.Da ima karaktera nebi to prihvatio da mu i daju,ali on je uvetovao. Zašto ne ide u svoje kuće na Savi,ili da ih preda vladi da iznajmi pecarošima.

 2. ni konja do konja, ni junaka do junaka, vec gegula do ludaka.

 3. Vazno je da su nekako nasli razlog ostanka u vili, sa placenim komunalnim i ostalim troskovima. Ni srama, ni obraza!
  I mnogi pre ovih su radili sve i svasta, ali sadasnji su podigli lestvicu otimacine ne do plafona, vec do beskonacnosti!!!
  Kradite, penjite se, utoliko ce vam pad, jednom, biti bolniji!

 4. Још један моменат који говори о ништавилу бившег нам преседника. Као дете, ако ми не даш вилу, плакат ћу… Па да не би била несретна Драгица , а преседник мало плакнуо савест, ето компромис…. Па како сада седи у Београду, а тражио је да не запрашују само Бајчетину, био и остао слепац….
  А премијерка је чист“бисер“ са кованицом „доста често“, где се школоваше, и како до диплома дођоше „генијалци“српске политике?

 5. Samo terajte, vase gazde i vlasnike je neko poceo da skida jednog po jednog, polako nestaju „mocni“ vladari.
  Tja, rekoh ja, sve ima svoj kraj.
  Sta mislite sta ce s vama biti, metiljavim slinavcima, a?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend