Насловна / Србија / Брнабићка антируским изјава припрема терен за ликвидацију Републике Србије!
Брнабићка антируским изјава припрема терен за ликвидацију Републике Србије! 1

Брнабићка антируским изјава припрема терен за ликвидацију Републике Србије!

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је за данашњу „Политику“ да није рекла ништа што би угрозило односе са Москвом и да је њена изјава у вези са Русијиом извучена из контекста.

„Моја изјава у вези са Русијом је извучена из контекста од стране једног човека који воли да тенденциозно извлачи ствари из контекста и да онда твитује о њима“, рекла је Ана Брнабић коментаришући критике Савеза за Србију због њене изјаве у Лондону да ће Русија изгубити превелику политичку тежину коју сада има када се буде разрешио косовски проблем и да ће се односи са Русијом свести на енергетску сарадњу.

Она је навела да је говорила о томе да је однос Србије са Русијом близак, да се базира на традицији, вери, језику, блискости између два народа, али да се базира и на данашњим економским односима, који су јаки и добри.

„Данас, нажалост, људи поједностављују ствари. Док год је питање односа Београда и Приштине отворено, људи ће увек покушавати да поделе земљу између оних који су пријатељи Приштине и оних који су пријатељи Београда. То је поједностављивање“, рекла је Ана Брнабић.

Како је истакла, када се у једном тренутку реши то питање, а у једном тренутку, како је рекла, мора да се потпише споразум о дугорочној нормализацији односа између Београда и Приштине, то поједностављивање више неће постојати.

„То није добро ни за Београд, није добро ни за Руску Федерацију. Нису они наши пријатељи само због тога што бране наше интересе у вези са Косовом. То сам рекла у Лондону“, објаснила је премијерка и додала да јој је драго када људу извлаче ствари из контекста јер то значи да Влада добро ради и да нема стварних проблема.

Говорећи о састанку у Паризу, Ана Брнабић је рекла да је оптимиста и да се нада ће бити тог састанка, „мада у овом тренутку то не делује тако“.

Бета

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Момир Стојановић: Србија ускоро улази у период политичке нестабилности, репресивне мере власти рашће како се буде ближило коначно решење статуса КиМ 11

Момир Стојановић: Србија ускоро улази у период политичке нестабилности, репресивне мере власти рашће како се буде ближило коначно решење статуса КиМ

Уколико се актуелна власт не уразуми – а не показује знаке да је на то …

Да ли је Србија у историји имала већег идиота за председника државе од Вучића? 12

Да ли је Србија у историји имала већег идиота за председника државе од Вучића?

Директан повод за питање из наслова је такозвана „хуманитарна катастрофа“ која се у овом тренутку …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *