Бугарска новинарка: Западна Европа зверски експлоатише робове из Источне Европе

Бугарска новинарка: Западна Европа зверски експлоатише робове из Источне Европе

4
(4)

Источни Европљани су робови Западне Европе, али то не изазива реакције, приметила је новинарка бугарског листа „Дума“ Велислава Дирева, коментаришући ситуацију у САД.

„Код нас су Бугари и Румуни црни робови“, пишу најугледнији немачки медији. Међутим, нико пред њима не савија колена. У западној Европи је отворена дискриминација и експлоатација источних Европљана. Тај назив — „црни робови“, а то су код нас Бугари и Румуни, треба да се нађе на првим страницама сваког листа у Великој Британији, Немачкој, Француској и било где!“, написала је новинарка.

Понашање полицајаца према Афроамериканцима, сахрану Џорџа Флојда, ауторка чланка је назвала лицемерјем и демонстративним покајањем. Ово што се дешава у САД нашло је одјека и на друштвеним мрежама и у срцима становника западне Европе, док нико не помиње да се те саме државе баве експлоатацијом људи из других држава, сматра аутор.

„Западна Европа је пала на колена пред убијеним Џорџом Флојдом, док зверски експлоатише своје робове из Источне Европе. Глобални капитал је глобална држава која носи све пред собом… Потребна му је територија са становништвом које не размишља, без памћења, без историје — робови. Светска дубока држава опустошила је земље Источне Европе, претворила их у територију која је намењена за пљачку и пустош“, изјавила је она.

Раније је немачки лист „Велт“ објавио материјал у којем је аутор позвао суграђане да не забораве проблеме који постоје у њиховој држави.

„У нашој држави Немци понекад размишљају како немају ништа против Афроамериканаца. Међутим, они заборављају да су наши Афроамериканци: Турци, Арапи, Румуни и Бугари. Они који не верују у то, треба да питају представнике ових група шта морају да слушају док траже стан“, наводи се у тексту.

Спутник

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Европа са мигрантима и без циљева: муслиманска инвазија на европску идеолошку пустош

Европа са мигрантима и без циљева: муслиманска инвазија на европску идеолошку пустош

5 (1) Тешкоће на основу исламизације Европе леже у чињеници да Европа нема идеологију Европа …

ХАОС У БЕЧУ: Народ устао против корона мера, сукоби с полицијом и хапшења! (видео)

ХАОС У БЕЧУ: Народ устао против корона мера, сукоби с полицијом и хапшења! (видео)

5 (6) У Бечу је јуче одржан нови протест противника корона мера, а током демонстрација …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend