Чедо сине, плати радницима пет плата што им дугујеш! Шта је било, заврнуо Лондон славину?

0
(0)

Запослени у суботичком „Агрохубу“ тврде да им газда Чедомир Јовановић, лидер ЛДП, дугује и по пет плата, док у тој фирми то негирају.

Иштван Бокор (59), бивши радник „Агропослова“ и „Агрохуба“, тврди да је због неисплаћених зарада дао отказ.

– Почео сам да радим у „Агропословима“, где је директорка била Јелена Јовановић, супруга Чедомира Јовановића. Зарада је требало да ми буде 29.000 динара, а прву плату добио сам у децембру. У јануару смо престали с радом јер није било сировина – каже Бокор.

Радници су враћени на посао крајем фебруара. Речено им је да су „Агропослови“ у стечају, да све остаје исто укључујући и коришћење бренда „Фиделинка“, осим што се фирма зове „Агрохуб“ и водећу функцију преузима Чедомир Јовановић, који је и једини власник фирме. Запослени не желе да говоре јавно о неисплаћеним зарадама.

– Они који су добили и дали отказе у мају и јуну нису добили ни динара. Радници у тестари су добили мајску, а у млину – мартовску плату. Нико није добио обрачунске листе за децембар, јануар и фебруар, а нису нам дали ни пореске пријаве за прошлу годину. Агонија траје од прошле године, а од 18. јуна немамо ни здравствене књижице – тврде радници.

Они су се обратили суботичком омбудсману Златку Маросиуку, што потврђују и у Канцеларији заштитника грађана.

– Омбудсман нам је рекао да је проверио њене наводе и да су тачни. Речено нам је да је предмет у току – каже једна од незадовољних радница.

У „Агрохубу“ демантују

– Колико знам, радницима су исплаћене зараде. За период када млин није радио основана је фирма „Агрохуб“, направила је уговор са „Фиделинком“ и преузела обавезу старе фирме за раднике и то је исплаћено. Тврдња да се некоме дугује пет зарада није истинита – каже Зоран Поповић из „Агрохуба“.

Чедомир Јовановић није одговорио на питања „Блица“ о том случају.

Б. Вучковић, Блиц

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Плате у јавном сектору за петину веће него у приватном

5 (1) Увођење платних разреда у јавном сектору најављено је за 2021, што значи да …

У Србији минималне плате и пензије нису ни близу цене просечне потрошачке корпе

5 (1) Тек што су се представници владе, синдиката и послодаваца договорили да ће минималац …

Један коментар

  1. Ajde Vucicu, nije ti Cedo koaliciono partner. Ili ce biti pa ga ne diras. A mozda ga Englezi stite, Bler ti zabranio.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend