fbpx
понедељак , 24 фебруара 2020

Чега се паметан стиди тиме се будала одувек поносила

0
(0)

Министар финансија Душан Вујовић, који је предводио српску делегацију на јесењем заседању ММФ-а и Светске банке у Вашингтону, изјавио је данас да су представници тих организација задовољни програмом Србије и начином његове реализације.

– Налазимо се на добром путу да са високим оценама завршимо осму и последњу ревизију постојећег трогодишњег програма са ММФ-ом, то је најважнија вест – истакао је Вујовић за РТС.

На питање да ли су разговарали и ономе што није урађено – кашњење у реформи јавног сектора и реструктуирање јавних предузећа са великим дуговима, Вујовић је одговорио да је то позната листа питања која тек треба решити.

– Нека питања смо орочили до краја ове године, нека ће бити решена у првом кварталу наредне године“, истакао је Вујовић и навео да је питања тих предузећа, која дуго имају структурне проблеме, бити решена управљачким, техничким и технолошким реструктуирањем или приватизацијом.
„Ми се налазимо на крају тог пута и очекујем да то буде успешно решено у наредним месецима – навео је министар финансија.

Он је објаснио да се осма и последња ревизија „де факто“ завршава крајем октобра, почетком новембра, када буду договорена повећања плата и пензија, али и основни параметри буџета за следећу годину.

Вујовић је указао да је обим повећања пензија и плата договорен, а да ће се на наредним седницама и Владе и састанцима са ММФ-ом та повећања прецизирати.

Нагласио је да је то резултат рада целе владе, и председника и премијера, да су у њима учествовали сви сектори и да ће сви сектори учествовати и у расподели „награда“.

Упитан да ли ће бити новог аранжмана са ММФ-ом, рекао је да ће то бити наредна тема разговора и да ће се о томе више знати када се разговори са том међународном институцијом заврше.

Вестионлине, Танјуг, ртс.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Са „швајцарском формулом“ пензије ни пола просечне зараде

4.5 (4) Иако су пензионери поздравили дуго најављивано доношење формуле за усклађивање пензија како би …

ММФ тражи да струја у Србији поскупи

0 (0) Међународни монетарни фонд тражи да Електропривреда Србије до краја јуна 2020. године уради …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *