fbpx

Цена за два коридора била 650 милиона евра, а сад само Моравски кошта 800

0
(0)

Уместо одговора на моје аргументоване тврдње, министарка грађевинарства и инфраструктуре Зорана Михајловић наставља са лажима, каже Мирослав Алексић, Први потпредседник Народне странке и народни посланик у Скупштини Србије.

Можда се министарка Зорана Михајловић не сећа, али се њени сарадници сигурно сећају – преговарано је чак са три кинеске фирме и све су прихватиле да Моравски коридор буде изграђен за 500 милиона евра, а ЦРБЦ се договорила са министарством да буде потписан предуговор за 650 милиона за изградњу Моравског коридора и Фрушкогорског коридора.

За градњу Моравског коридора пријавило се и предузеће Путеви Ужице, које је понудило цену од 530 милиона евра, што је био сигнал да је цена од око 500 милиона евра добро израчуната.

Ако цена Моравског коридора није одређена, као што тврди Зорана Михајловић, зашто је 15. октобра 2018. године потписала Меморандум о разумевању и сарадњи у изградњи коридора на 800 милиона евра и зашто је у образложењу Предлога закона о постојању јавног интереса за изградњу Моравског коридора наведено да ће се Србија задужити 800 милиона евра за тај посао?

Када је реч о регулацији насипу и регулацији Мораве, они су били предвиђени и претходним пројектом.

Као председник општине Трстеник, био сам на састанку у Крушевцу на којем су сви градоначелници добили задатак да нађу одговарајућа позајмишта јер је била потребна велика количина земље за насипе и регулацију Мораве.

Директор „Путева Србије“ Зоран Дробњак има те податке, као и Милутин Игњатовић из института ЦИП, али можда пате од благе амнезије, па се не сећају нечега у чему су и сами учествовали.

Данас.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Србија је најкорумпиранија држава у Европи

5 (6) Чланица Савета за борбу против корупције Јелисавета Василић изјавила је да „након осам …

ДИЈАЛОГ: Иван Пајовић и Томислав Kресовић – Завере моћника су откривене и све су тачне! (видео)

5 (1) Гости емисије Дијалог на каналу Славија инфо били су професор Иван Пајовић и …

Један коментар

  1. Градиће сви они, ручно, за џабе, када их ускоро народ на народним судовима осуди за пљачку и велеиздају.
    Е мој тужиоче, и ти ћеш им правити друштво.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *