Чланови напредног нарко ганга на броду БИА?

5
(10)

Кад може Његов брат центром Београда да вози нерегистрован ауди што не би могла и Њена партнерка да крстари Дунавом на броду БИА. И то још у пратњи жандармерије. Све то спада у демонстрацију моћи, а преко леђа покорних грађана. Доста се власт и стискала, доста је оделевала нагону да покаже силу и богатство кога се дограбила. Мора понекад и да процури.

Потпуно је неважно да ли је на броду који је тајној служби поклонио власник Јовањице била партнерка госпођице Брнабић. Не морамо да сазнамо име ниједног путника, сам чин возикања београдским рекама под пратњом дугих цеви је скандалозан. Подсећа на Колумбију и на сцене из филмова где наоружана банда држи у заробљеништву какву групу или читав град. Само, на нашу несрећу, овде је у питању један народ и није било снимање.

foto: Twitter/Marinika Tepic

На броду чију је фотографију, све са жандармима, објавила Мариника Тепић сигурно није био председник САНУ, ни ректорка Универзитета, ни Родољуб Шабић ни Рале Миленковић… нико, дакле, од честитих и угледних људи. Таквима удба не „помаже“. Биће да је брод возикао чланове владајућег ганга и њихове сараднике.

Ко је испод Калемегдана уквасио ноге није питање само за Бату Гашића и његове кадрове већ за социологе и људе из медицинске струке. За психологе, па и психијатре. Да они кажу и објасне шта има у тим главама које иду на реку под оружаном пратњом. Какав је то провод, како се може уживати, како опустити и разгаћити.

Онај што је што је извео брод под пратњом жандармерије знао је да то неће остати непримећено. Ако све није урађено намерно да се напакости корисницима, или да се склони поглед са неких других ствари ( „велике победе у Вашингтону“, на пример) онда је реч о будалаштини. Јер, ко би од Београђана жељних природе и приметио возикање чланова секте која управљају нашим животима.

Ствари често нису онакве како изгледају на први проглед. Може бити и потпуно обрнуто, да је наоружана пратња чувала какав товар у потпалубљу. Или да су жандарми бринули да неко од гостију не побегне. Власник највеће плантаже марихуане у Европи приликом уручивања поклона шефовима БИА није изразио жељу да се бродом повремено провозају и нарко босови који су теренутно у затворској пиџами. Међутим, служба је препуна кадрова који су у стању да препознају симболику. А много је „заслужних грађана“ којима би пријала вожња реком и свеж ваздух.

Док је писан овај текст у редакцију је стигао одговор из безбедносне агенције да брод није њихов. То тек отвара нова питања, да ли је прича о поклону измишљена или је у међувремену БИА вратила поклон. Или продала. Или нас, једноставно, само замајавају, као и много пута до сада. А чији је онда брод пратила жандармерија?

Од скандалозног крстарења можда је само скандалознији списак путника под оружаном пратњом. И име новог власника!

Нова.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Предраг Кон: Нове мере су ригорозније, сутра ће бити саопштене

4.5 (8) Епидемиолог Предраг Кон огласио се данас након седнице Кризног штаба. Он је истакао …

ДАРИЈА KИСИЋ: Мигранти остају у Србији, јако је важно да их интегришемо!

3.5 (12) Унапређење положаја миграната и интеграција свих који су добили међународну заштиту у Србији …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend