Ивица Дачић

Дачић на хапшење гњиланских Срба запретио – хапшењем Срба!

0
(0)

МИНИСТАР ПОЛИЦИЈЕ: АКО НЕКО У УНИФОРМИ СРПСКЕ ПОЛИЦИЈЕ ИДЕ НА КОСОВО, ТРЕБА ГА ОДВЕСТИ НА ПСИХИЈАТРИЈУ ИЛИ МУ ДАТИ ОРДЕН

  • Ако мисле да хапсе наше људе, ми можемо да ухапсимо све њихове који раде у Косовској полицијској служби, а живе у Рашкој, Нишу, Врању. Јесу они Срби, али су учествовали у нелегалном запоседању прелаза на северу Косова према централној Србији, рекао је Дачић
  • Полиција може – нагласио је Дачић – да ухапси „све који раде у нелегалним институцијама на Косову, јер раде против уставног поретка Србије“
  • Али, наставио је, поставља се питање куда то води, јесмо ли у Бриселу постигли неке договоре или су били само пауза између два сукоба, па закључио да неки мисле да жеља за компромисом представља слабост Београда
  • ФАКТИ: А шта је „жеља за компромисом“ какву демонстрира владајућа коалиција ако не плод слабости Београда? А шта је и Дачићева и Вељовићева реакција на хапшења и премлаћивања по селима око Гњилана – са изостанком било какве реакције и Бориса Тадиће и Мирка Цветковића – ако не наставак и израз „слабости Београда“? Слабост власти која се фатално претвара у слабост Србије!

         БЕОГРАД, (ФоНет) – Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић оценио је данас да хапшење четворице полицајаца настањених у селима код Гњилана, а запослених у Врању, служи као скретање пажње са договора који су Београд и Приштина постигли у Бриселу, да би се показало да Србија, наводно, има своју полицију на Косову.

         Ако мисле да хапсе наше људе, ми можемо да ухапсимо све њихове који раде у Косовској полицијској служби, а живе у Рашкој, Нишу, Врању. Јесу они Срби, али су учествовали у нелегалном запоседању прелаза на северу Косова према централној Србији, рекао је Дачић.

         Он је, после седнице Републичког штаба за ванредне ситуације, на чијем је челу, изјавио да полиција може да ухапси „све који раде у нелегалним институцијама на Косову, јер раде против уставног поретка Србије“.

         Али, поставља се питање куда то води, јесмо ли у Бриселу постигли неке договоре или су били само пауза између два сукоба, упитао је Дачић, констатујући да „неки“ мисле да жеља за компромисом представља слабост Београда.

         Ухапшене припаднике Министарства унутрашњих послова Србије пријавили су локални Срби, јер су у Врању испитивани по захтеву матичара из једног од тих села, пошто су, наводно, украли матичне књиге и предали их косовским институцијама, рекао је Дачић.

         Он је изјавио да је један од иницијатора хапшења председник Општине Гњилане, који је, како је Дачић рекао, био осуђен на затворску казну због силовања и биће ухапшен ако се нађе на територији централне Србије.

         „Не знам шта друго може да очекује осим оног што су наши тамо доживели“, изјавио је Дачић.

         Он је изразио жаљење што Србија нема полицију на Косову, „јер да има, не би се дешавало оно што се сада збива, ни од Албанаца према Србима, ни што Срби раде сами међу собом, а и међународним мисијама би било много лакше“.

         Према Дачићевим речима, „само будала“ би ишла на Косово у униформама полиције Србије, које су, наводно, заплењене.

         Ако неко у униформи српске полиције иде на Косово, треба га одвести у психијатријску болницу или му дати орден, изјавио је Дачић.

         Он је рекао да су у кућама неких ухапшених пронађене старе униформе МУП Србије, које су биле у употреби деведесетих година.

 

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ДР РОГАНОВИЋ: Покушавају да од медицине направе нову религију, али без Бога

4.8 (17) Забринут сам и због тога што све мање разумем шта нам препоручује тзв. …

Србија лета Господњег 2020: Крсне славе и полицијска контрола!

4.6 (10) Потписници ових редова су, у време ванредног стања, када је православним Србима био …

Један коментар

  1. Dacic katolicko siptarsko kopile

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend