Дачић признао контакте са нарко мафијом

Дачић признао контакте са нарко мафијом

Премијер Србије Ивица Дачић признао је да се неколико пута виђао са Родољубом Радуловићем, једним од највише рангираних чланова нарко клана Дарка Шарића, али да није био обавештен да је Радуловић члан криминалне групе.

На конференцији за новинаре у суботу Дачић је рекао да Радуловићу никада није помагао, те је поставио питање:

“Ко мене треба да информише из полиције и зашто сам константно био заобилажен у достављању правовремених информација о одређеним личностима”.

Новинарима је показао белу књигу организованог криминала из 2008. Године у којој постоји Шарићева група, али се међу члановима не наводи име Родољуба Радуловића.

“Никада нисам починио кривично дело и наставићу да водим ову владу јер нико нема право да сада заустави Србију. Покушава се да се ударом на премијера доведе по пада Владе”, казао је Дачић.

Премијер је рекао да је био суочен са оптужбама да је идајник, пре тога и да је ратни злочинац, па до оних најпримитивнијих, да је алкохоличар, па до ове последње, “полицијске скривене камере”.

Премијер Србије поручио је да нема разлога за ванредне изборе јер је Влада стабилна и једиствена у остварењу својих циљева.

“Циљ напада на Владу који су се догодили у последње време био је дискредитације Владе и остваривање парцијалних интереса”, рекао је Дачић новинараима у седишту Социјалистичке партије Србије, чији је председник.

Он је рекао да су успеси у бобри против корупције и криминала донели велико поштовање Србији у иностранству, да су ти задаци много велики да би били прекинути због нечијих планова и да зато постоји јединствен став о наставку рада Владе.

Дачићева изненадна конференција за штампу у суботу дошла је у време медијских написа у којима су премијер и његов бивши шеф кабинета довођени у везу са криминалном групом Дарка Шарића.

Београдски Б92 на својој интернетској страници објавио је како је у службама сигурности“добио потврду да имају информацију да се Ивица Дачић састао с неким од припадника Шарићевог нарко – клана”.

По извјешћу Б92, у биљешкама УКП – а, наводно, стоји како је неоспорно потврђено да су министар Дачич и његов тадашњи шеф уреда Бранко Лазаревић често комуницирали с Родољубом Радуловићем званим Миша Банана, једним од највише рангираних чланова Шарићевог клана, који је према изворима више страних сигурносних служби био задужен за транспорт кокаина од Јужне Америке до Еуропе.

Бранко Лазаревић је, међутим, саопштењем преко адвоката демантовао везе са криминалцима:

“Господин Лазаревић никада није био умешан у непримерене и незаконите контакте са Дарком Шарићем и припадницима његове групе. Неосновано је доведен у везу са особама из криминогене средине, никада није кршио професионалне обавезе и током своје службе у МУП – у увек је радио у складу са законом и правилима. Господин Лазаревић не жели да буде део било каквих политичких и медијских манипулација којима су угрожени његова част и углед и он ће свој интегритет заштитити у оквиру судских институција. ”

Како Б92 незванично сазнаје, у понедељак ће заседати и Председништво Српске напредне странке, а једна од тема могли би бити и ванредни парламентарни избори.

Напредњаци понављају да ће одлуке увек доносити у складу са интересом народа, а не на основу страначког рејтинга, али и да ће инсистирати на спровођењу истраге и хапшењу одговорних у аферама Шарић и Галеника.

Због свега што се дешава у врху државе, председник Демократске странке Драган Ђилас затражио је распуштање парламента и хитно расписивање превремених избора.

“Једини могући излаз из овакве ситуације у земљи је расписивање избора у најкраћем могућем року”, рекао је Ђилас у суботу на конференцији за новинаре.

Он је истакао да они који су прихватили да саставе Владу у којој председник Уједињених региона Србије Млађан Динкић са три одсто подршке грађана води економску политику и ради шта хоће и који су поверили место премијера Ивици Дачићу, који је унио естрадну ноту у политику, сносе исту одговорност као и сами Динкић и Дачић.

Министар финансија и привреде Млађан Динкић каже, међутим, да нема времена за приче о новим изборима у Србији и да од његове странке у том смислу ништа не зависи.

Иначе, могућност ванредних избора се већ дуго спомиње у јавности, па је потпредседник Владе Расим Љајић изјавио да је против њих, али и да не би “ставио руку у ватру” да их неће бити ове године.

“Ако ће расписивање избора и даље бити главна и свакодневна тема у држави, онда је боље за Србију да се распишу одмах. Најгоре је да читаву годину сви спекулишу о паду владе и ванредном гласању, уместо да се бавимо економијом и суштинским темама за живот грађана”, рекао је Љајић.

Расим Љајић каже да превремени избори нису добро решење и да не верује да једна афера може да сруши Владу.

Истовремено, Демократска странка Србије затражила је да премијер Дачић поднесе оставку због медијских навода и сумњи о контакатима са групом одбеглог нарко боса Дарка Шарића.

ДСС је подсетио да је Дачић раније изјавио да ће ухапсити свакога из власти ко је имао контакт са Шарићевом групом

 

Слободна Европа

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

"Путеви Србије", "ЕПС" и "Инфраструктура железница" крше јавне набавке и добијају огромне субвенције, направили штету од око милијарду евра

“Путеви Србије”, “ЕПС” и “Инфраструктура железница” крше јавне набавке и добијају огромне субвенције, направили штету од око милијарду евра

„Путеви Србије”, „Електропривреда Србије” и „Инфраструктура железница” су начинили неправилности у спровођењу тендера и направили …

Шапић човеку на самрти узео локал за сићу, па на његово име дивље зидао

Шапић човеку на самрти узео локал за сићу, па на његово име дивље зидао

Да актуелни председник општине Нови Београд Александар Шапић испуњава све услове и стандарде политичке странке …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *