Дачић: Разбити агентуре црногорских служби у Србији
Ивица Дачић (Фото Бета)

Дачић: Разбити агентуре црногорских служби у Србији

Министар спољних послова Ивица Дачић каже да је за време председника Србије Бориса Тадића постојала намера да се и у Србији донесе закон о верским заједницама, ни приближно сличан црногорском Закону о слободи вероисповести, али да су се тада томе противиле СПЦ, али и католичка и евагелистичка црква и исламска верска заједница.

„Они су бацили анатему на Божидара Ђелића због доношења тог закона”, рекао је Дачић на ТВ „Хепи” и нагласио да се у Србији враћа имовина црквама, док се у Црној Гори одвија национализација, односно подржављење црквене имовине, као што је било после 1945. године.

Дачић је рекао се нико из ЕУ не оглашава за права 29 одсто Срба у Црној Гори и наводи да би била као криза око Ирана да Србија донесе закон о слободи вероисповести на начин као што га је усвојила Црна Гора.

„Замислите када би Србија сада донела закон где би верске заједнице биле регулисане на начин као у Црној Гори, да ми сад можемо да располажемо бискупијом или можда да располажемо џамијама или синагогама овде у Србији. То би била као криза око Ирана”, рекао је Дачић.

Дачић каже да је власт у Црној Гори потписала све што су могли да потпишу последњих 20, 30 година против интереса Србије.

Они, како наводи, чак и не питају шта потписују.

Каже да је његова изјава да је задатак Србије да разбије агентуре црногорских служби које делују из Србије против интереса српског народа и СПЦ у Црној Гори, окарактерисана као фашистичка.

„А није фашизам да се укину права 30 одсто грађана Црне Горе? Није фашизам што неко не може да се запосли у државној служби”, упитао је Дачић.

Подсећа да је на последњем попису становништва у Црној Гори 29 одсто становништва се изјаснило да су Срби, 42 одсто да им је матерњи језик српски, више од 70 одсто су православне вере.

Политика.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Београд: Одржан протест због доласка Рио Тинта у Србију и уништавање београдског Макиша (фото, видео)

Београд: Одржан протест због доласка Рио Тинта у Србију и уништавање београдског Макиша (фото, видео)

Окупљени на протесту „Ми знамо да земљу не дамо, а ви?“ стигли су до зграде …

Војници по уговору, или пролетаријат у униформи

Војници по уговору, или пролетаријат у униформи

Војник по уговору има у просеку 30–35 година, завршену средњу школу, службује у месту где …

3 Коментара

  1. Доктор са Чубуре

    Са ким је разговарао по том питању у Европи, Русији, Уједињеним нацијама? Јел није смео или није хтео? Где је држава Србија поднела приговор, жалбу? Истовремено су стигли до дна јефтини популизам Дачића и некада веома угледни лист Политика, обоје као гласноговорници језуита. За Дачића ме баш брига, али тужан мада очекиван крај за Политику.

    • Тачно тако, Чубурац, и још грђе је ово Гљивицино од обичног популизма, ово је обично, да простиш, просеравање. Он који се лизао са црногорцем Мишом Банана Радуловићем, да нам продаје ову и овакву комуњарску демагогију. Ово ако неко прогута, ми смо виђени да угасимо и да се угасимо. Прича о потезима које је ваљало урадити пре коју деценију. Није их урадио, неће ни сада.

  2. Храстоштит

    Социјалисти Ивице Дачића су: МЕТИЉИ, ПАНТЉИЧАРЕ, ретко кад ДЕЧИЈЕ ГЛИСТЕ, КРПЕЉИ , ПИЈАВИЦЕ, дакле АПСОЛУТНИ ПАРАЗИТИ,, али не само у односу на народно тело СРБА, већ и њихових коалиционих партнера. Оздрављење тела почиње ДЕПАРАЗИТИЗАЦИЈОМ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *