Данци предвиђају да евро неће још дуго

Данци предвиђају да евро неће још дуго

0
(0)

Валутне кризе и новине на берзама, кинески економски трендови и женска доминација у бизнису. Шта нас очекује у 2018. години и треба ли да се плашимо?

– Мир је скупио енергију за невероватан и потпуни потрес у 2018. години – сматрају у „Саксо банци“. Петнаест година заредом данска инвестициона онлајн-банка објављује своја „шокантна предвиђања“. И сада је дала своју визију десет тачака које ће потрести свет у наступајућој години.

Кад се говори о богатству, кинески интернет гигант – транснационална корпорација „Тенцет холдинг“ ће постати највећа на свету: већ сада су њене акције дуплиране. Запањујућа је и њено недавно уновчавање месинџера „Ви чат“, који има милијарду корисника месечно.

Ако се може веровати Данцима, нова година ће умногоме бити „кинеска“. На пример, макростратег из „Саксо банке“ Кај ван Петерсен бројкама доказује да ће 2018. година бити последња срећна година за биткоин. А затим му следи смрт и заборав. Ко ће га уагушити? Кина, где ће се појавити државна криптовалута и забранити друге врсте сличних дигиталних актива. Осим тога, Кина је несумњиви лидер међу увозницима нафте.

Почеће да закључују нафтне споразуме искључиво у јуанима. Тако да се очекује појава нове валуте – петрол јуана.

Међутим, ако се један богати, неко други ће обавезно сиромашити. У 2018. години стручњаци из данске банке прогнозирају да ће евро извршити свој последњи пробој напред… очајним падом. И јапански јуан очекује исти катастрофални пад, гори него пад евра. Ипак, јужноафричка валута ренд ће постати лидер раста међу валутама земаља у развоју и приближиће се евру и јуану. Уопште, „Саксо банка“ предлаже да се радујемо због Африке. Зимбабве ће повратити славу „афричке житнице“, а живот ће се у целини побољшати на Црном континету.

Једино предвиђање из Копенхагена које је добро и не узнемирава је да мушко лице светског бизниса полако али сигурно прелази у женско. Главни економиста „Саксо банке“ Стин Јакобсен уверава да број жена у пословању расте геометријском прогресијом.

Спутник, Вестионлине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Евро пао на 26-месечни минимум према долару

Евро пао на 26-месечни минимум према долару

0 (0) ЛОНДОН – Раст долара, након одлуке Федералних резерви о смањењу референтне камате, гурнуо …

Долара почиње да се ослобађа чак и главни амерички савезник – Велика Британија

Долара почиње да се ослобађа чак и главни амерички савезник – Велика Британија

0 (0) * Сада је удео долара у девизним резервама других држава спао не 61,7 одсто. …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend