Дарија обећава да ће отворити 18.000 радних места, запошљаваће и по расној основи Цигане

Дарија обећава да ће отворити 18.000 радних места, запошљаваће и по расној основи Цигане

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Kисић Тепавчевић изјавила је данас да је циљ предложених измена Закона о запошљавању и осигурању за случај незапослености даље унапређење политике запошљавања.

Представљајући предложене измене народним посланицима, Kисић Тепавчевић је навела да се њима прецизира да су Стратегија запошљавања и пратећи Акциони план основни документи јавних политика у области активне политике запошљавања.

Она је подсетила да је Влада Србије у фебруару и марту ове године, на предлог Министарства, усвојила нову Стратегију запошљавања у Републици Србији за период од 2021. до 2026. године, чији је општи циљ успостављање стабилног и одрживог раста запослености, и Акциони план за период од 2021. до 2023. године.

Министарка је додала да су ради унапређења положаја незапослених лица на тржишту рада у Стратегији предвиђене мере активне политике запошљавања за унапређење положаја жена, младих, особа са инвалидитетом, корисника новчане социјалне помоћи, али да ће бити и запошљавања по расној основи Рома и Ромкиња и других “рањивих категорија” незапослених.

У циљу спровођења Стратегије израђен је Акциони план, којим су утвђене мере активне политике запошљавања које ће се спроводити у наредне три године – додатне обуке, субвенционисано запошљавање, јавни радови, мере за особе са инвалидитетом.

Планирано је да мере активне политике запошљавања у 2021 обухвате више од 18.000 особа, а 2022 године више од 20.000, а 2023. године око 21.000 особа.

Ради реализације мера активне политике запошљавања, Национална служба за запошљавање расписала је јавне позиве и конкурсе 2. априла 2021. године.

Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Др Кон се простачким речником огласио о запошљавању сина у Ер Србији

Др Кон се простачким речником огласио о запошљавању сина у Ер Србији

Епидемиолог и члан Кризног штаба за борбу са корона вирусом Предраг Кон назвао је “свињаријом” …

Не чекајте комесарчиће ЕУ Паганије да вам решавају изборе, изненада их све савладао пролив...

Не чекајте комесарчиће ЕУ Паганије да вам решавају изборе, изненада их све савладао пролив…

Опозиција до четвртка чека јасан став посредника из Европског парламента у међустраначком дијалогу о предлогу …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *