Деца Амиша имуна на модерне болести

Деца Амиша имуна на модерне болести

Деца амиша, одрасла на сеоским фармама на северу америчке савезне државе Индијане, не пате од астме нити било ког облика савремених болести. Штавише, појам алергије је потпуно непознат овој деци.

Истраживане о обољењима која погађају децу из амишке заједнице спровео је један швајцарски научник.

“Закључак је да је стопа савремених обољења веома, веома ниска код амишке деце”, рекао је Марк Холбрејх, који је предводио ово истраживање. “Заиста, као да постоји нешто што штити амишку децу, а шта је то и даље остаје нејасно”, каже он.

Истраживачи су упоређивали децу одраслу у релативно здравим, руралним срединама и дошли су до закључка да су амишка деца здравија од деце одрасле на европским фармама. Штавише, у последњих 20 година забележено је свега неколико амишке деце која су била алергична на нешто и, генерално, алергије су права реткост у овој прилично затвореној заједници.

Иначе, амишке породице, од којих многе вуку корене управо из Швајцарске, живе изоловано од остатка света, не користећи савремене техонологије. Ниједна амишка породица не поседује ауто или ТВ.

 Иако не знају шта је тачно тајна здравља амишке деце, Холбрејх сматра да је један од разлога и то што она пију сирово, непрерађено млеко. Друга теорија је та да рано излагање деце разним алергенима и патогенима доводи до тога да их имуни систем “препознаје” и самим тим не реагује на њих као на штетне. Такође, један од разлога би могао бити и тај што амишка деца доста времена проводе напољу и самим тим јачају свој имуни систем. Наравно, и генетика свакако има утицаја на све то.

 Иначе, још раније је писано о одличном менталном здрављу Амиша и чињеници да у овој заједници једноставно не постоји аутизам – што свакако није само пука случајност. Наиме, конвенционална медицина је често збуњена тиме што Амиши немају искуства с аутизмом, или било којом другом потешкоћом с учењем које представљају пошаст данашњег технолошког друштва.

 Они живе у друштву које се служи застарелом технологијом и у којем владају старомодни идеали. Њихова исхрана се састоји од органске хране, свежих, локално узгајаних производа, а што је веома битно, они се не вакцинишу. Упркос чињеници да фармацеутска индустрија улаже велики новац у кампању за вакцинацију и употребу вештачких лекова, болести срца, рак и дијабетес су готово непознати у амишким селима.

Храна коју амиши једу су органски производи старих сорти узгајани искључиво на органском ђубриву и ове заједнице се никада нису сусреле са ГМО храном. У досадашњем истраживању здравља Амиша регистровано је само три случаја аутизма код њихове деце. Од тих троје, за двоје је јасно доказано да су била вакцинисана.

 Први случај је било кинеско дете које је примило неколико вакцина пре него што је усвојено од стране породице Амиша. Други је био редак случај у породици Амиша да подлегну пропаганди и медицинском притиску за вакцинисање свог детета. Поједини “научници” тврде да Амиши очигледно имају посебан супер-ген који их чини имуним на бројне болести савременог доба.

 С обзиром на то да су Амиши изузетно изолована заједница која живи без хемијских токсина присутних у нашим лековима и храни онда је то вероватно основни разлог што се код њих не јављају болести које су данас постале скоро уобичајене. Такође, још једна карактеристика Амиша, а која је мало позната, јесте да су они интелигентнији, с изузетно напредном вештином писања која је на факултетском нивоу, иако многи од њих никада нису студирали.

 

Вести

 

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Француска: Откривене мрачне тајне Католичке цркве – злостављано 216.000 деце

Француска: Откривене мрачне тајне Католичке цркве – злостављано 216.000 деце

Истрага о сексуалном злостављању у Француској католичкој цркви открила је да је око 216.000 деце …

Проф. др Несторовић уживо у емисији разбио режимског климоглавца у вези вакцинације (видео)

Проф. др Несторовић уживо у емисији разбио режимског климоглавца у вези вакцинације (видео)

Доктор Бранимир Несторовић и доктор Томислав Стевановић сучелили су мишљења у емисији која је емитована …

Један коментар

  1. Ima logike… Moderno društvo se svojski trudi da nas pretvori u bolesne, sluđene, povodljive, emotivno nestabilne, otuđene, seksualno devijantne … osobe! Nametanje države kao moralnog kormilara je neprirodno, nenormalno, i protiv ljudske prirode.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *