Демократска странка пред банкротом!

Демократска странка пред банкротом!

ВИШЕМЕСЕЧНОЈ финансијској кризи у ДС не назире се крај, а због празне касе демократе би ускоро могле да ставе кључ у браве бројних општинских одбора ове странке у централној Србији – сазнају “Новости”.

Према нашим информацијама, многе филијале ДС дугују велике износе за закуп просторија, струју, воду и телефоне и већ за месец дана могло би да им запрети избацивање из просторија.

Рачун ДС, према подацима са сајта НБС, у блокади је скоро осам месеци, тренутно на износ од 49,2 милиона динара. Странка још дугује и око 40 милиона динара на име камата за кредит од 360 милиона динара, који је узет од Развојне банке Војводине за кампању 2012.

Како за “Новости” каже Милан Поповић, секретар ДС, због измењеног Закона о финансирању политичких активности, демократе ће тешко да изађу из кризе у наредних пет месеци:

– Сада из буџета месечно, уместо 13 милиона динара, добијамо тек око седам. Засад није било случајева да морамо да затворимо неке мање општинске одборе, али ако се ова ситуација настави, није искључено да се то деси.

Он објашњава и да странка тренутно преговара са РБВ око тачног износа камата које је још остало да исплате и потврђује да ДС већ месецима има проблем са исплаћивањем зарада запосленима, али наводи да редовно измирују порезе и доприносе држави.

НАЈВИШЕ УПЛАТИЛИ ЂИЛАС И ЂЕЛИЋ

Према подацима са сајта ДС, током прошле године, странку су највише помогли бивши лидер Драган Ђилас и Божидар Ђелић, који су уплатили по 800.000 динара, као и Ђиласова фирма “Мултиком груп”, са донацијама од 15 милиона динара.

 

Новости

 

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

"Вучић лаже, 'Kрушик' дигао кредит да исплати плате"

“Вучић лаже, ‘Kрушик’ дигао кредит да исплати плате”

Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић још једном је изнела доказе о пословању фабрике …

Либан: Последњи сати пред проглашење банкрота

Либан: Последњи сати пред проглашење банкрота

У Либану теку „последњи сати“ пред формално проглашење да та земља не може да враћа …

7 Коментара

  1. Uh rešili smo se jednih još i ovih da se rešimo i na konju smo

  2. Lazu ko psi,onoliko milijardi eura pokrali pa sad proglasavaju toboze bankrot,sve to bre u apsanu i na farme svinja na prinudan rad!

  3. nista srbija nije dobro videla od njihove vlasti samo lose i treba da se ugasi ali ne samo ona vec sve stranke da se same finansiraju a ne iz budzeta i lakoje djelicu i djilasu da doniraju stranci jer im je ona i napunila dzepove na grbaci naroda i to na neposten nacin nego da je drzava ko drzava da im sve to oduzme sto su nelegalno stekli jer se preko noci ne postaje miloner i milijarder.

  4. Каква жалост, и шта вас брине,нестало их.

  5. Nije vam valjao Djilas,eve vam ga Pajtic

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *