Демократска странка пред банкротом

0
(0)

ВРХ демократа још није пронашао решење како да изађе из финансијске дубиозе и врати кредит Развојној банци Војводине, узет за претходну кампању. ДС има рок до почетка априла да положи гаранцију РБВ за репрограм преосталог дуга од 335,4 милиона динара, како не би отишла у стечај. Међутим, излазна стратегија се не назире, јер су све досадашње опције пале у воду.

Министарство финансија одбило је да месечна следовања које ДС добија као парламентарна странка буду гаранција за враћање кредита. Рампу је спустила и НБС, која је одбила да се за деблокирање рачуна као гаранција заложе личне менице чланова ДС. А опција била је да се пронађе 1.000 ”добровољаца” међу члановима, који би странци позајмили по 3.500 евра и да се кредит у потпуности отплати.

Гувернер Јоргованка Табаковић поручила је врху ДС да излаз покушају да пронађу код својих пословних банака, које би им евентуално одобриле нови кредит, за репрограм дуговања РБВ. Међутим, ту тек настаје проблем, јер ДС, како нам је потврдила и Тамара Трипић, секретар странке, нема апсолутно ниједну некретнину у свом власништву, коју би ставила под хипотеку. А без тога, ниједна банка није рада да демократама одобрава нова задуживања.

ЋИРИЋ: НЕМА БАНКРОТА, НИ ЦЕПАЊА 

Странци не прети банкрот ни цепање. Очигледно је да је све што се дешава око блокаде наших рачуна још један вид притиска на ДС, која озбиљно креће у припреме за наредне изборе и грађанима нуди конкретна решења за кључне проблеме Србије – каже за ”Новости” потпредседник ДС Горан Ћирић.

– Надамо се да ћемо ускоро пронаћи решење, како се не би упалила ”црвена лампица”, односно да уђемо у проблем измиривања редовних обавеза. 

Засад немамо никаква друга дуговања, измирили смо све трошкове за режије и текуће пословање, пре него што су нам рачуни блокирани – каже Трипићева.

Демократе су у уторак одржале и редовну, тромесечну седницу Главног одбора, која је била затворена за јавност. Страначки прваци окупили су се да би припремили програмску скупштину заказану за 17. март, на којој би требало да буде усвојен програм изласка из кризе. Међу темама су се нашле и страначке финансије, али и ситуација у партији после избацивања бившег заменика председника Душана Петровића.

 

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучићеви плаћеници из „Србија 21“ нуде ДС на локалу по 10.000 евра да изађу на лажне изборе

5 (3) Србија 21 иде на изборе, саопштио је Марко Ђуришић, до јуче други човек …

„Етихад“ у дубокој кризи распродаје авионе — шта ће бити са „Ер Србијом“

4.5 (8) „Етихад Ервејз“, који је власник 49 одсто „Ер Србије“, одлучио је да вишегодишње …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend