fbpx

Овима је због економије место у Забели а не на Копаонику

0
(0)

КОПАОНИК – Не постоји универзални економски рецепт за излазак из кризе за сваку појединачну земљу, већ решење зависи од структуре економије сваке земље понаособ, рекао је данас председник Савета економиста Србије, Александар Влаховић, отварајући јубиларни, 20.Копаоник бизнис форум.

Влада је храбро кренула у процес фискалне консолидације чиме је, како је казао, спречен потенцијални банкрот земље.

Он је такође рекао да је добро што је влада „напустила“ политику подстицања раста привреде преко потрошње, указујући да је важно да се дефинишу секторске политике и активирају ресурси попут пољопривреде, прехрамбене индустрије, енергетике и инфраструктура.

То је како је навео, основа за реиндустријализацију која је треба да има здраву привреду.

Он је нагласио да недостаје континуитет реформи наводећи да би требало подстицати економску активност.

„Излаз из кризе не може се тражити у државном предузетништву и неопходно је да се спороведе реформа јавног сектора“, рекао је Влаховић.

Према његовим речима, важно је радити на реформи тржишта рада, подизању ефикасности јавних предузећа, да се заврши приватизација оних који се налазе у реструктурирању, спроведе реформа пензијског система и унапреди привреди амбијент.

На Форуму, који се одрзава се под покровитељством Владе Србије, а у организацији Савеза економиста Србије (СЕС) и Удружења корпоративних директора Србије (УКДС) учествује више од 500 привредника из земље и региона, као и државних званичника и представника међународних институција.

Уводна излагања на овогодишњем Бизнис форуму, који се одржава под називом „Реиндустријализација и повезане теме“, одржаће председник Владе Србије Ивица Дачић и министар финансија и привреде Млађан Динкић.

Форум ће трајати до 15. марта, а медијски покровитељ јубиларног Копаоник бизнис форума ове године је Новинска агенција Тањуг.

Првог дана скупа биће речи о улози индустријског сектора, страним инвестицијама, економском опоравку земље, а учествоваће страни амбасадори земаља ЕУ, предводени шефом Делегације ЕУ у Србији Венсаном Дежером, као и амбасадор САД у Србији Мајкл Кирби.

 

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Уместо рушења на крову Србије – правосудне заврзламе

0 (0) Копаоник – „Нема ту ништа ново. Постоји решење о рушењу и нема новог поступка, …

Против инвеститорке нелегалног објекта на Панчићевом врху подигнута оптужница

0 (0) Основно јавно тужилаштво у Брусу подигло је оптужницу против инвеститорке нелегалног објекта на …

Један коментар

  1. jeste brate, ovi su za ludnicu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *