DER SPIEGEL: Америчке санкције Русији убијају немачку економију

0
(0)

Последице економских санкција против Русије које су увеле САД почињу да делују и на Немачку, оценио је недељник Дер Спиегел.

Већ наредног дана након што су уведене санкције, пише Дер Спиегел, у руско-немачку спољнотрговинску комору почели су да пристижу телефонски позиви забринутих немачких предузетника, који имају бизнис како у Русији, тако и у САД.

На основу података Трговинско индустријске коморе СРН, америчке санкције против Русије тичу се сваке четврте немачке компаније која има бизнис у иностранству. Извршни директор Асоцијације европског бизниса у Москви Франк Шауф уверен је да ће „на крају пострадати обе стране: и Руси и Европљани“.

Концерн ЕаглеБургманн, који производи компресиону опрему, жали се на смањење пласмана у Русију за читавих 30 одсто.
„Одлажу се поруџбине, од њих се потпуно одустаје или их једноставно више нема“ – саоптшио је Дер Спиегел генерални директор Штефан Фиткау. Пре тога је ЕаглеБургманн од гасне компаније Новатек добио крупну поруџбину за пројекат на Јамалу; сада је Новатек на америчком санкционом списку.

Више десетина немачких фирми сарађује са руским нафтним концерном Роснефт против кога су такође уведене санкције. Тако, на пример, грађевински гигант Билфингер сервисира објекте компаније Роснефт, којем концерн Сиеменс испоручује турбине и генераторе у износу од 90 милиона евра.

„Перспективе за вођење бизниса се свуда погоршавају“ – констатује Дер Спиегел.

Енергетски концерн Е.он Русији је испоручио термоелектрана за 9 милијарди евра. Већина се већ налази у експлоатацији, али због погоршаних услова на тржишту приход је нижи од планираног.

Продаја Волксwаген-ових аутомобила у Русији опала је за 10 одсто у овој години, а Опел-а – за 12 одсто. Из истих разлога је неколико месеци трајао прекид у раду производне линије за монтажу аутомобила Опел Астра у Санкт Петербургу.
Институт за економска истраживања у Минхену крајем јуна ове године обавио је истраживање колико на немачка предузећа утичу санкције.

Испоставило се да се свака трећа анкетирана компанија спрема за негативне последице.
„Руски клијенти више не траже испоручиоце из Европе. Они се плаше да европска предузећанеће моћи да реализују испоруке због вероватног заоштравања санкција“ – истакао је Урлих Акерман, међународни стручњак немачког Савеза за машиноградњу (ВДМА).

 

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Напредњаци тотално уништили производњу купине

4.2 (5) Пре пет, шест година под засадима купине је било више од 6.000 хектара, …

Немци се више плаше Трампа него коронавируса

0 (0) Немци се више плаше политика америчког председника Доналда Трампа него коронавируса, које је …

12 Коментара

  1. TOJETO DIKTATAMERICKI EVROPI TOTALNA GLUPOST

  2. PA ONI SU RATOVALI ZNACI DA SU NEPRIJATELJI PA NEKA CRKNU I JEDNI I DRUGI

  3. opet sekiracije…sad Srbija mora da se izjasni dali je to pravedno ili nije,ako kažemo da jeste uvešće i nama sankcije,ako kažemo da nije bombardovaće nas…najbolje je da legnemo i da se pravimo mrtvi :)))))

  4. opet sekiracije…sad Srbija mora da se izjasni dali je to pravedno ili nije,ako kažemo da jeste uvešće i nama sankcije,ako kažemo da nije bombardovaće nas…najbolje je da legnemo i da se pravimo mrtvi :)))))

  5. Dokle će taj izmišljeni narod bez istorije i tradicije da ugnjetava ostatak sveta . O kakvojli oni demokratiji govore,gde oni uspostavljaju mir tu nastaje višegodišnji rat. Ranijesu nam pretili sankcijama sad ulaskom u evropu pa dokle.

  6. AMERIKO SPREMAJ SE,,RUSI DOLAZE,,GOREĆEŠ U PAKLU I PEPELU,,PRVO GORI VAŠINGTON,,PA NJUJORK..I ONDA KAPITULACIJA,,I KRAJ FAŠISTIČKE AMERIKE,,,,

  7. http://www.youtube.com/watch?v=83mxtG0F5qM#t=30 Стравични снимци последица бомбардовања у Луганску ВИДЕО

  8. Ma nesekiraj se Merkelova , još nije zima stigla , šta dase radi protivamera nesmeš , a sa rusima nemožeš dase nosiš – preteški su za tebe !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *